XS
SM
MD
LG

FIFA trenira strogoću na Srbiji i Hrvatskoj

Fudbalski savez Srbije i Fudbalski savez Hrvatske novčano su kažnjeni odlukama FIFA u vezi sa kršenjem pravila tokom Mundijala u Kataru.

FIFA je okončala istražni postupak povodom zastave "Nema predaje" sa siluetom Kosova i Metohije koja se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera uoči prvog meča na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila.

U saopštenju FIFA je navedeno da se Fudbalski savez Srbije kažnjava sa 20.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 11 kodeksa FIFA i člana četiri Pravilnika FIFA za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Kaznu je dobio i Fudbalski savez Hrvatske. Odlukom FIFA moraće da plati 50.000 švajcarskih franaka zbog ponašanja dijela svojih navijača prema golmanu reprezentacije Kanade Milanu Borjanu.

Hrvati su na stadion u utakmici između Hrvatske i Kanade unijeli uvredljivu zastavu kojom su se rugali srpskim žrtvama etničkog čišćenja iz 1995. godine.

Među Srbima koji su tada napustili teritoriju sadašnje Hrvatske bila je i porodica Borjan koja se poslije kratkog boravka u Beogradu otisnula u Kanadu čiji je Milan prvi golman i jedan od najvažnijih igrača reprezentacije.