XS
SM
MD
LG

Novak Mićović: Kad već nismo mogli da pobedimo TSC, i bod je dobar

Kerkez: Partizan favorit, ali idemo po pozitivan rezultat u Humsku--DušanKerkez

Čukarički je u jednom od derbija kola odigrao nerešeno na gostovanju TSC-u u Bačkoj Topoli (1:1). Jedan od najzaslužnijih za takav ishod je mladi golman Brđana Novak Mićović, koji je danas proslavio 21. rođendan. Mladi reprezentativac Srbije vratio se na gol belo-crnih, poneo je epitet igrača utakmice, a njegova odbrana iz 44. minuta pri vođstvu domaćina od 1:0 usmerila je dalji tok utakmice u korist Čukaričkog.

- Da smo tada primili drugi gol, bilo bi nam daleko teže. Ekipa smo koja se nikad ne predaje, ali iskreno da je TSC imao dva gola viška, pitanje je da li bismo imali snage da se vratimo. Kad je protivnički igrač izašao ispred mene, mogao sam samo da se „raširim“ koliko sam dugačak. Srećom, uspeo sam nekako nogom da odbranim njegov udarac – kazao je Novak Mićović, talentovani golman tima sa Banovog brda.

Dalo je to dodatnu dozu samopouzdanja i Mićoviću i njegovoj ekipi, a Čukarički je u drugom poluvremenu bio bolji rival, zasluženo je izjednačio i osvojio važan bod.

- Zadovoljan sam svojim, ali i učinkom ekipe. Kad već nismo stigli do pobede, želeli smo da ostanemo makar neporaženi, da nam TSC ne pobegne previše. Igrali smo dobro na startu meča, ali smo primili gol iz kornera. Posle toga nismo baš dobro kontrolisali utakmicu, usledila je i ta šansa koju su domaći imali za 2:0.

Očigledno je šef stručnog štaba Čukaričkog Dušan Kerkez sa svojim saradnicima u poluvremenu dao korisne savete ekipi.

- Šef nam je pričao da samo igramo kako znamo i da će rezultat doći. Kad smo dali gol za 1:1, iskreno sam pomislio da možemo i da preokrenemo. Ali, morali smo pre svega da sačuvamo svoju mrežu, a potom i da pokušamo nešto više u napadu. Ostalo je nerešeno, na kraju uopšte nije ispalo loše.

TSC je trenutno ispred Čukaričkog sa tri boda i utakmicom više, nisu daleko ni Vojvodina, Novi Pazar...

- Liga je vrlo zanimljiva, ima dosta konkurenta za mesta koja vode u Evropu. Naš cilj je svakako treće mesto, ako se eventualno ukaže prilika i za nešto više, zašto ne pokušati. Čini mi se da Crvena zvezda i Partizan ove sezone nisu toliko dominantni, to pokazuju i rezultati. Mi smo nesrećno izgubili u Humskoj, uskoro ćemo se odmeriti i sa Crvenom zvezdom, pa ćemo videti gde smo. Ali, pre toga čeka nas još dve veoma važne utakmice – upozorio je Mićović.

Prvu narednu Čukarički će igrati na domaćem terenu protiv Novog Pazara, u subotu od 16 časova.

- Vrlo nezgodan rival. Trijumfovali smo u prvom meču kad smo protiv njih igrali u gostima. Bila je to jedna od naših najznačajnijih pobeda ove sezone, u vrlo bitnom trenutku za nas, dok smo još nastupali u Evropi, a posle poraza od TSC-a na Banovom brdu na startu. Stoji činjenica da u tom meču nismo igrali baš najbolje i da smo imali dosta sreće, s obzirom na to da je Lončar promašio jedanaesterac u poslednjim trenucima susreta. Sada će biti potrebna naša mnogo bolja igra za trijumf. Opet, i ako nešto ne krene kako treba, imamo kvalitet da odigramo na rezultat. A Pazarce odlično poznajemo, tu je i dvojica naših bivših igrača, Nikčević i Rubežić. Zaista igraju sjajno, ne samo njih dvojica – istakao je golman Čukaričkog.

Mićović se posle sedam mečeva vratio na gol Čukaričkog, verovali su u njega čitav stručni štab i posebno trener golmana Oliver Kovačević.

- Hvala im na tome, nama mladim igračima mnogo znači da dobijamo konstantno šansu i da uprava i struka veruju u nas. Hvala i Nemanji Beliću, zaista je sjajno branio u prethodnom periodu, uvek kad je na golu učini sve što je do njega da sačuva našu mrežu. Pred svaki meč koji počinjem da mi korisne savete, tao je bilo i u Bačkoj Topoli. Belić je najbolji mogući kolega među golmanima.

Između Belića i Mićovića, na golu Čukaričkog stajao je Đorđe Petrović, koji je u međuvremenu postao čuvar mreže Nju Ingland revolušna. I ne samo to, proglašen je za najboljeg golmana MLS lige.

- Čujemo se često, u kontaktu smo. Pratim svaku njegovu utakmicu, brani u vrhunskoj formi. Očigledno da mu je američka liga dobro „legla“, sjajno se snašao i verujem da će uskoro biti član još kvalitetenijeg tima – pohvalio je nekadašnjeg kolegu Mićović.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20