XS
SM
MD
LG

Šumadinci rešeni da naprave iskorak u Kupu Srbije

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Na prelazu između prvog i drugog dela prvenstva, fudbalere Radničkog 1923 očekuje i prvo iskušenje u Kupu Srbije, takmičenju u kome se Kragujevčani nisu baš proslavili prethodnih sezona. Rival izabranicima Dejana Joksimovića u šesnaestini finala biće vodeći tim Mozzart Bet Prve lige Srbije, beogradski IMT, a utakmica se igra u sredu, 19. oktobra, na stadionu FK Bežanija na Novom Beogradu, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. 
Za Šumadince ova utakmica stiže u ne baš najidealnijem trenutku, posle izuzetno zahtevne i fizički iscrpljujuće utakmice sa Crvenom zvezdom, a pred veoma važan meč sa lazarevačkom Kolubarom predstojećeg vikenda. Trener Joksimović imao je svega dva dana da okrepi svoju ekipu i pripremi je za predstojeću kup utakmicu protiv nimalo naivnog protivnika.
 
Nisu Kragujevčani bili najsrećniji ishodom žreba za šesnaestinu finala Kupa Srbije, koji im je za rivala dodelio jednu krajnje neugodnu i kvalitetnu ekipu, koja poslednje dve-tri sezone uporno juriša na superligaški rang takmičenja. Malo je nedostajalo popularnim “traktoristima” da već ove sezone ugledaju svetlost superligaške pozornice, ali ih je prošle sezone na poslednjem koraku do elite sapleo Novi Pazar, koji je bio uspešniji u baražu.

Deluje da su Novobeograđani na dobrom putu da ove sezone konačno ostvare svoje superligaške snove, s obzirom da se nakon četrnaest odigranih kola u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije nalaze na čelu tabele sa šest bodova “viška” u odnosu na drugoplasirani Grafičar, koji, doduše, ima utakmicu manje.

IMT u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača sa zavidnim superligaškim i internacionalnim karijerama, poput Marka Blažića, Uroša Ćosića, Alena Stevanovića, Nikole Tasića, Uroša Stamenića, Dejana Vidića… Na sve to treba dodati da Novobeograđani igraju prilično sigurno na svom terenu ove sezone, gde na osam odigranih utakmica imaju skor od šest pobeda i dva remija.

Trenera Radničkog 1923 Dejana Joksimovića više od kvaliteta rivala brine kadrovska situacija u njegovom timu. Nekoliko igrača se nakon duela sa Crvenom zvezdom požalilo na povrede, pa je pitanje ima li smisla rizikovati i uvrstiti ih u sastav na sutrašnjoj utakmici ili se, pak, okrenuti odgovarajućim alternativama.

– Nema sumnje da nas očekuje jedna jako teška utakmica u kupu. IMT je lider Mocart Bet Prve lige Srbije i ekipa koja je već godinama u naletu. Prošle sezone im malo nedostajalo da se plasiraju u Super ligu, a čini mi se da ove sezone imaju kvalitet da to zaista i ostvare. Što se nas tiče, imamo dosta problema sa povređenim igračima, tako da ćemo videti u kom sastavu ćemo izaći na teren. Bez obzira na sve nepovoljne okolnosti, mi ćemo svakako pokušati da dobijemo ovu utakmicu i izborimo plasman u narednu rundu kupa – poručuje Joksimović.

Zanimljivo je da su Šumadinci poslednji put uvodnu rundu Kupa Srbije preskočili još 2014. godine, kada su u šesnaestini finala eliminisali beogradski Dorćol (1:0). Na drugoj strani, IMT je pre dve sezone napravio pravi podvig doguravši do četvrtfinala najmasovnijeg srpskog fudbalskog takmičenja, gde je zaustavljen od strane Crvene zvezde (0:3).

Prošle sezone “traktoristi” su ispali već u pretkolu od leskovačke Dubočice (0:1), dok je Radnički 1923 na putu ka osmini finala zaustavio Radnik iz Surdulice (0:2).