XS
SM
MD
LG

Vodeći Torlak testira "Romantičare" na Karaburmi, na Bulbuderac stižu mladi "Optičari", Surčincima porasli apetiti, odlaze u susedne Dobanovce po bodove

Beogradski srpskoligaši ove nedelje bili su izuzetno zaposleni. U sredu su odigrane četiri zaostale utakmice a za predstojeći vikend na redu su mečevi 10. kola. Prema očekivanjima slavio je vodeći Torlak protiv “studenata” i ubedljivo Surčinci protiv nejakih Obrenovčana. Derbi na Karaburmi i duel u Borči završeni su bez golova. Ekipa iz Kumodraža se izdvojila na vrhu tabele, a najviše je napredovalo Jedinstvo (za pet mesta) i trenutno su treći.

Ponovo će se na Karaburmi odigrati derbi i “Romantičari” su u prilici da zaustave vodeći Torlak. Do remija sa Prvom iskrom, OFK Beograd je upisao tri pobede, koliko imaju u zbiru. Mnogo su dobili trijumfom na Starom sajmištu i na gostovanjima su uspešniji, stiče se utisak da igraju bez pritiska. U goste stiže nezaustvaljivi lider, koji na strani ima maksimalni učinak od pet pobeda. Trener Malići je ukomponovao snažan kolektiv i sačuvali su pobednički mentalitet iz Zone. Upisali su najviše pobeda (sedam) i primili najmanje golova, to su aduti, koji se materijalizuju kroz igru i sjajne rezultate. Zgusnut kalendar se odrazio na kadrovsku sliku i pitanje je da li će biti kompletni.

Mogu li posustali Dobanovčani parirati u komšijskom okršaju uspešnim Surčincima? Statistika je na strani gostiju koji su na četiri utakmice osvojili deset bodova. Na drugoj strani Budućnost je neuspešna i iz tri kola dodali su dva boda. Sa Bulbuderca su se vratili neporaženi I biće to duel neuspešnog domaćina i skromnog gosta. Očekuje se tvrda i neizvesna utakmica sa malo golova.

Studentski grad je zabeležio tri poraza na četiri duela I šansu za popravni vide protiv uzdrmanog gosta iz Gornje varoši. Pred novim trenerom Željkom Nađom je nimalo lak zadatak da konsoliduje ekipu i pokuša da iznenadi favorizovani Zemun. Gosti startuju sa novim kolmilarom Sašom Štrbcem sve u cilju da se vrate na stazu uspeha kako vodeći ne bi previše odmakli.

U Borči je derbi začelja i domaćin se nada trećoj pobedi protiv anemičnih Obrenovčana. Do sada su ostvarili simetričan broj pobeda i poraza, muči ih neefikasnost, mada nisu primili previše golova. Odlikuje ih zajedništvo iz svlačionice i borbeni moral tokom 90 minuta. Šta reći o Radničkom a da se ne ponavljamo. Kontaktirali smo srpskoligaša sa Vašerišta, ali naišli smo na zid ćutanja, i očigledno je da su u velikim problemima.

Sinđelić nije tako uspešan kao na početku sezone i četiri kola su bez pobede (osvojili dva boda). Na utakmicama “orlova” po pravili pada najmanje golova (razlika 6:4). Muči ih realizacija i kad se pogleda bodovni saldo i dati golova mogu biti zadovoljni. Baričane je u sredu prvi put vodio novi trener Ilić i na Dušanovcu nisu bez šansi. Radi se o kvalitetnom, disciplinovanom sastavu i podjednako su uspešni u Bariču i na strani.

BASK je remijem prekinuo niz od tri poraza i u obrazloženju nešto slabijih rezultata trener Ljubinković kaže da se radi o potpuno novoj ekipi, sa 20 novajlija koji tek treba da se afirmišu. Veli da igraju dobro i više je reč o krizi rezultata. Igraju sa Brodarcem, koji igra promenljivo, što je razumljivo ako se zna da se radi o mladom sastavu poniklom iz omladinske škole kluba, i pored rezultatskih ostvarenja, prioritet je afirmacija mladih igrača.

Lazarevac je poprište okršaja dve ekipe iz donjeg dela tabele, Borca i Ušća. Domaćin je dva puta poražen i primili su, pored Obrenovčana, najviše golova (17). Uspeli su da odole na Karaburmi i Dušanovcu, nadaju se drugom trijumfu na svom terenu. Ušće je pariralo “orlovima” i u prethodna dva kola osvojili su četiri boda. Da li je to znak buđenja i izlaska iz krize ostaje da se vidi, samo moraju da poprave realizaciju.

Duel na Bulbudercu između Zvezdare i Teleoptika može poneti epitet derbija. Oba rivala su uspešna i nalaze se u vrhu tabele. Zvezdara se izdvojila na drugom mestu i neplanski su ostali bez pobede protiv Dobanovčana. I dalje su jedini neporaženi tim, na strani su osvojili više bodova nego na Bulbudercu. “Optičari” su u seriji od tri pobede, poslednju meru uzeli su Lazarevčanima. Ne mogu se pohvaliti izdanjima van Zemunela (tri boda), ali kako im je forma u usponu mogu se nadati povoljnom rezultatu.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12