XS
SM
MD
LG

Dejan Srdić novi šef struke kraljevačkih "belih"

Sloga još čeka na prvu pobedu - napadač "belih" Dragoljub Anđelković u akciji Foto: G. Šljivić

Fudbaleri Sloge ni posle osam kola ne znaju za pobedu. Na gostovanju u Valjevu „beli“ su izgubili od Budućnosti Krušika rezultatom 1-0, primivši gol u 87. minutu utakmice. Tako je Sloga upisala peti poraz u sezoni, uz tri remija i ostala sa tri boda prikovana za pretposlednju, 15. poziciju na tabeli. Skroman učinak za klub koji je letos imao velike turbulencije, naknadno ušao ili bolje rečeno zadržao srpskoligaški status i tokom trajanja prve polusezone dovodio igrače u hodu pokušavajući da nadomesti ono što je propušteno tokom leta. Kada kola krenu nizbrdo,a Slogina odavno jezde ka ponoru, krivac je obično trener. Tako se posle petog poraza u sezoni Sloga zahvalila na saradnji Urošu Kaliniću, beogradskom stručnjaku koji se prihvatio posla letos kada je malo ko to hteo.

Nešto smo morali da promenimo – počinje priču Milan Kesić, predsednik FK Sloga iz Kraljeva. – Svesni smo svih dešavanja i činjenice da smo tim stvarali u hodu, popunjavali prazna mesta. Sigurno da smo negde i pogrešili, ali prošlo je pola prvog dela prvenstva, nemamo pobedu i prosto se tražila neka reakcija. Odlučili smo da prekinemo saradnju sa Urošem Kalinićem kome se zahvaljujemo na saradnji i na svemu što je uradio za tim i klub. Dao je sebe, trudio se, ali je rezultat izostao.

Nisu u klubu iz Industrijske ulice dugo čekali. Za novog šefa struke izabran je Dejan Srdić, nekadašnji trener subotičke Bačke 1901. U fudbalskoj karijeri, novi trener Sloge je igrao za kulski Hajduk, a u inostranstvu za Maribor sa kojim je osvojio titulu, za mađarski Debrecin, za finski Tampere, bio je u Švedskoj, igrao u klubovima iz BiH.

Dejana Srdića dugo poznajem i veoma cenim njegov rad. Pozvao sam ga kao prijatelja da nam pomogne i on je pristao, iako je imao na stolu ponudu kluba iz Mađarske koji igra u eliti. Verujem da će prodrmati ekipu, da će uneti novu energiju u tim i da ćemo uspeti da prekinemo post. Da ostvarimo nekoliko pobeda koje bi nam popravile šanse u borbi za mirnu luku srpskoligaškog „Zapada“ – zaključuje Milan Kesić, predsednik kraljevačke Sloge.

Novi šef struke „belih“ već je prionuo na posao. Izneo je i svoje utiske posle par treninga sa ekipom.

Dejan Srdić novi trener kraljevačke Sloge

Kvalitet postoji, to je evidentno i prosto se ne mirim sa činjenicom da nemamo više bodova i da nemamo ostvarenu pobedu u ligi. Potrebno je igrače psihološki oporaviti, uliti im veru u sebe i sopstvene mogućnosti i siguran sam da ćemo brzo prebroditi rezultatsku krizu. U ovom trenutku se samo bavim svojim igračima, ali prikupljam informacije o ligi, o narednim protivnicima i mislim da tu neće biti problema. Ostaje da radimo vredno, predano, momci su pravi profesionalci, ćute, treniraju, zaista moram da kažem da je ovo odlična grupa koja prosto nije imala ni sreće u prethodnom periodu – kaže Dejan Srdić, šef struke kraljevačke Sloge.

Novi strateg Sloge će debitovati na klupi u subotu kada na Gradski stadion stiže novajlija u ligi i stari Slogin znanac Polet iz Ljubića.

Čuo sam sve najlepše o Poletu. Imaju kvalitetnog stručnjaka koji odlično poznaje ligu, pokazali su se kao veoma neugodan tim i na gostovanjima. Imaju deset bodova više od nas i deset mesta su bolje plasirani od nas. Znači da su favoriti, ali nikome ne priznajem da je bolji dok ne pobedi. U Kraljevu igramo, pred našom publikom i na našem terenu, moramo mi da se pitamo. Učinićemo sve da dođemo do prve pobede. Za mene i igrače bio to veliki impuls za nastavak sezone – zaključuje Dejan Srdić trener Sloge.

NOVA (STARA) LICA

Na utakmici u Valjevu u drugom poluvremenu debitovao je u Sloginom dresu Dejan Subotić (26), bivši napadač Rada. Rođen u Bazelu (Švajcarska), Subotić bi trebalo da popravi hroničnu Sloginu neefikasnost. Na Gradski stadion se vratio i Nikola Petković, rođeni Piroćanac, koji je prošle polusezone igrao za čačanski Borac. Ovo je treći dolazak Petkovića među „bele“ i očekuje se da sa njim vezni red bude daleko bolji nego do sada. Među poslednjim akvizicijama „belih“ je i levi bek Miljan Vesić (19) nekada učenik kraljevačkog Kikera, potom član subotičkog Spartaka i kruševačkog Trajala. Sloga je mnogo igrača angažovala u poslednje dve nedelje prelaznog roka, ali za sada nema rezultata.