XS
SM
MD
LG
28.09.2022 Stevan Davidović

Učestvovalo preko 200 takmičara

Detalj sa takmičenja - foto: Stevan Davidović

U novobečejskoj sportskoj hali SRC „Jedinstvo“, u organizaciji Srpskog Kung Fu Vu Šu saveza, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, održano je 18. otvoreno takmičenje u kungfu vušu sportu „Novi Bečej 2022“. Manifestacija borilačkih veština imalo je međunarodni karakter, pošto su pored 17 klubova iz naše zemlje, učestvovali i klubovi iz Srebrenice i Gradačca (BiH) i Rožnova iz Republike Češke. Na tri tatamija nastupilo je 200 takmičara, 140 u sanda borbama i 60 u formama.

Predstavnici novobečejske opštine (KBS Jedinstvo i SU „2.oktobar“ iz Kumana) imali su velikog uspeha, osvojili su 19 medalja (7 zlatnih, 9 srebrnih i 3 bronzane), dok je Nikola Medić iz Kumana bio sudija na ovom veoma uspešno organizovanom takmičenju.

Zlatne medalje za ekipu iz Kumana osvojili su senior Aleksandar Ibišević i mlađa pionirka Mia Miladinov i mlađi pionir Aleksa Marinac, srebro je pripalo senioru Miroslavu Tubiću, juniorki Milijani Medić, pionirima Strahinji Miladinov i Urašu Mučalov, pionirkama Anđeli Stojkov i Teodori Antić, a bronza najmlađim takmičarima Milici Stojkov i Davoru Totu.

U ekipi KBS Jedinstvo zablistala je Emilija Tadić, koja je osvojila dve zlatne medalje u formama (wingchun i tai chi), njoj se pridružuju junior Nikola Kevrešanov i stariji pionir Stefan Kimpanov, srebrno odličje pripalo je senioru Milošu Nićinu i junioru Davidu Kovačeviću. U konkurenciji dece srebrnu medalju osvojio je Miodrag Živković, a bronzanu Aleksa Lalić.

Piše: Stevan Davidović