XS
SM
MD
LG

Centar zbivanja u Paraćinu, stižu silni Leskovčani, Brzi brod posle debakla u Leskovcu, dočekuju blede Zaječarce, mogu li Piroćanci nastaviti seriju protiv Jedinstva?

Na srpskoligaškom Istoku domaćini su bili neumoljivi proteklog vikenda i slavili su na pet mečeva, čast gostima sačuvalo je Meševo pobedom u Zaječaru. Vodeći Piroćanci ne popuštaju ni za pedalj, slavili su u derbiju protiv SFS Borca minimalnim rezultatom. Leskovčani su na nejakim gostima iz niškog predgrađa popravljali gol razliku. Popovčani su ponovo moćni, pored lidera i GFK Dubočice jedini su bez poraza. Car Konstantin je jedini srpskoligaš bez bodova i ako nastave u praznom hodu loše im se piše. Pored torpedovanog Brzog broda, Dunav i Pčinja su bez pobeda.

SFS Borac je izgubio prethodni derbi i ponovo je sudionik još jednog, ovog puta snage će odmeriti sa Leskovčanima. Paraćinci su iznenađujuće dobro startovali i porazom u derbiju prekinuli seriju od tri pobede. Radi se o mladoj ekipi sa par iskusnijih igrača, i vidi se da ima prostora da napreduju. U goste im dolazi iskusan i moćan sastav predvođen prvim strelcem lige Savićem (10 golova). U smiraj prelaznog roka doveli su Momčilovića, Đorđevića…

Lider stiže u Paraćin na noge Jedinstvu koji je uknjižio po dve pobede i poraza. Imaju mlad sastav sa velikim brojem novajlija, koji žele da se nametnu. Piroćanci imaju neosporno najkvalitetniji sastav spreman za velika dela i to svakog vikenda potvrđuju. Trener Lazarević je dobro namestio ekipu, vidi se da su u formi i sa štoperskim tandemom Dojkić i Mančić nepremostivi su bedem za protivnike.

Dunav je vezao četiri poraza, bez pobede, i duel sa Vlasinom je prilika da konačno materijalizuju kvalitet koji poseduju. Iz Pčinje je stigao Mitić, promenili su trenera, sve u cilju da krenu sa mrtve tačke. Gosti iz Vlasotinca su zapali u krizu i iz tri duela osvojili su tek jedan bod. Činjenica je da imaju solidan sastav i igre ne prate rezultate. Za prognozere moguća su sva tri znaka.

Pčinja, bez pobede, dočekuje odličan sastav Jagodinaca koji su u seriji od tri pobede. U dosadašnjem toku prvenstva bili su nekompletni, bez nekoliko napadača tako da ne čudi skromna realizacija (tri gola). Imaju niz zamerki na suđenje u Prokuplju (sviran nepostojeći jedanaesterac u korist domaćina). Kako rekoše, za njih je duel, biti ili ne biti, jer posle toga očekuje ih težak raspored. GFK Jagodina sa podmlađenim sastavom trkački nastrojenim, lako su dobili poslednjeg “Cara”. Igraju otvoreno, bez kalkulacija (bez remija) i, izuzev specifičnog i malog terena, prednost je na strani gostiju.

Meševo se u pravo vreme trglo i iznenadilo bivšeg prvoligaša u Zaječaru. Pobedom su prekinuli negativan niz i vidi se da im treba vremena da se veliki broj novajlija uigra. Neće im biti lako protiv konstantno dobrih Popovčana, koji su poslednjim rezultatima potvrdili kontinuitet iz prethodnih sezona. Remijem sa Knjaževčanima su prekinuli seriju dobrih rezultata, i sa podjednakim uspehom igraju kako u Popovcu tako na strani.

Pored derbija u Paraćinu, koji je na programu u nedelju, još tri duela se igraju istog dana. Solidan tim Timočanina dočekuje uspešnog povratnika iz Prokuplja. Domaćin ima iskusan, organizovan i tim koji je efikasan i ne baš čvrst u odbrani. Topličanin je u seriji od tri pobede i najprijatnije su iznenađenje prvenstva. Jedan su od retkih srpskoligaša koji ima većinu igrača iz Prokuplja. Mnogo su dobili u bonusu Nišliji Čoliću. Trener Bojan Parađina čvrsto je na zemlji i cilj ostaje opstanak u ligi. U Knjaževcu biće oslabljeni, bez Lazića, Petkovića, golmana Novakovića, štopera Paunovića, Mitića i Kaličanina.

Car Konstantin će se teško omrsiti u duelu sa Svilajnačima. Ne igraju tako loše koliko govore rezultati. Stvaraju šanse, ali bolna tačka je slaba realizacija (tri gola). Pod vođstvo novog trenera Zorana Terzića gost je uknjižio dve pobede i poraz, u Nišu su u prilici da dođu do povoljnog rezultata. Na raspolaganju ima mlad sastav, sa par iskusnijih igrača, mogu da napreduju, ali treba im vremena.

Brzi brod je doživeo najubedljiviji poraz od kad je među srpskoligašima. Leskovčani nisu imali milosti, naročito prvi strelac lige iskusni Savić (het-trik). Iza njih je crna serija od pet poraza i jedan bod su ispred poslednjih Nišlija. Ceh slabim rezultatima platio je trener Jovanovski koga je nasledio Zoran Dimitrijević. Ni njihov rival se nije proslavio i poraženi su neočekivano od Meševa pored Kraljevice. U međuvremenu Timok 1919 pojačali sa trojicom mladih Zvezdaša (jedan je Slavković), protiv Brzog broda biće u prilici da poprave utisak posle dva poraza.


Radnički (P) 6 : 2 Timočanin
Pčinja 4 : 3 Meševo
Car Konstantin 1 : 5 OFK Brzi Brod
Dunav 4 : 1 SFS Borac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Vlasina 3 : 0 Timok 1919
Radnički (S) 0 : 2 Budućnost (P)
GFK Jagodina 2 : 1 OFK Topličanin
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GFK Dubočica 30 21 6 3 69
2 Radnički (P) 30 21 4 5 67
3 Budućnost (P) 30 17 9 4 60
4 SFS Borac 30 13 8 9 47
5 Radnički (S) 30 13 7 10 46
6 Timočanin 30 12 9 9 45
7 Meševo 30 14 3 13 45
8 Jedinstvo (P) 30 13 5 12 44
9 GFK Jagodina 30 12 5 13 41
10 Dunav 30 11 7 12 40
11 Pčinja 30 10 9 11 39
12 Vlasina 30 10 6 14 36
13 OFK Topličanin 30 9 7 14 34
14 OFK Brzi Brod 30 10 2 18 32
15 Timok 1919 30 6 6 18 24
16 Car Konstantin 30 1 1 28 4