XS
SM
MD
LG
18.09.2022 V. Jankov

Prvoligaši pregazili trećeligaše

Učesnici Memorijala "Goran Stojsavjević Goga" prilikom svečanog otvaranja - foto: V. Jankov

Lanjski „prvenac“ Memorijala „Goran Stojsavljević Goga“ u futsalu dobio je tokom vikenda za nama reprizu. Organizator KMF „Bečej 2003“ ugostio je vicešampiona Bosne i Hercegovine „Salines Tuzla City“ i dva naša trećeligaša, „Leteći Holanđanin“ iz Vrbasa i „Tisa“ iz Novog Bečeja.

Svečano otvaranje turnira obavljeno je u subotu uveče, kada se u ime organizatora učesnicima i gledaocima obratio Goran Strajnić, a onda je prigodnom besedom sve pozdravio član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić. Potom je intonirana himna „Bože pravde“, a sve je dobilo svečaniju notutihim vatrometom u sali „hrama sportova“ kraj Tise.

Kada je takmičarski deo u pitanju, prvoligaši nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Rezultatski su pregazili trećeligaše i najavili međusobni okršaj u finalu.

Prvo su Tuzlaci bili uspešniji rezultatom 5:1 (2:0) od Vrbašana. Golove za Salines Tuzla City postigli suKuzmić, Avdić, Smajić, Beganović i Radujković, a čast Vrbašana spasio je Stjepović.

Iako je trener Bečejaca Igor Šošo imao na raspolaganju samo sedmoricu igrača, lako je izašao na kraj sa komšijama iz Novog Bečeja. Rezultat 7:1 (4:1) sve potvrđuje,a golove su postigli Novaković u 1. i 37, Stanojević u 9, Živić u 13, Bodonji u 19. i 27. i Mandić u 37, a gol za Tisu postigao je Mesaroš u 17. minutu.

Večeras od 18 sati u utakmici za treće mesto sastaće se Leteći Holanđanih i Tisa, a u finalu od 20 sati igrače Bečej 2003 i Salines Tuzla City.