XS
SM
MD
LG
14.09.2022 Stevan Davidović

Uspešan nastup na "Srebrenica OPEN-u 2022"

Osvajači medalja iz Kumana - Strahinja Miladinov, Mia Miladinov, Miroslav Tubić, Nikola Medić (trener), Milijana Medić, Uroš Mučalov

Posle letnje pauze na borilačkoj sceni u fiskulturnoj sali "Prve osnovne škole" u Srebrenici (Federacija BiH), na 5. međunarodnom kung fu vušu turniru "Srebrenica OPEN 2022" takmičari iz novobečejske opštine zabeležili su zapažen uspeh, osvojanjem 11 medalja i četiri pehara u pojedinačnoj konkurenciji, dok je trener ekipe iz Kumana, inače međunarodni sudija Nikola Medić, bio angažovan i kao sudija.

Ekipa Sportskog udruženja "2. oktobar" iz Kumana nastupila je sa šest takmičara, koji su osvojili 8 medalja (6 zlatnih i 2 srebrne) i tri pojedinačna pehara. Dve zlatne medalje osvojio je Aleksandar Ibišević, u konkurenciji juniora i seniora, dok je MiroslavTubić opravdao očekivanja i ponovio prošlogodišnji uspeh, pošto je pored zlatne medalje u konkurenciji seniora, osvojio pehar kao najuspešniji takmičar turnira.

U konkurenciji juniorki bez premca bila je Milijana Medić, koja je osvojila zlatnu i srebrnu medalju, ali i pehar kao najupešnija juniorka. Kod pionirki dominirala je Mia Miladinov, kojoj je pored zlatne medalje pripao pehar kao najuspešnijoj pionirki. U konkurenciji pionira zlatnu medalju osvojio je Strahinja Miladinov, dok se Uroš Mučalov morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Takmičarka KBS Jedinstvo iz Novog Bečeja Emilija Tadić, osvojila je tri medalje, dve zlatne u formama (Tai Chi i Wing chun), srebrnu u disciplini ful sanda i pehar kao najuspešnija takmičarka turnira.

Piše: Stevan Davidović