XS
SM
MD
LG
13.09.2022 Stevan Davidović

Silovit start Novobečejaca

Uspešan start - Goran Bugarski i Robert Ernješi

Kuglaši novobečejskog Jedinstva sa uspehom su startovali u Super ligi Srbije, pošto su na svojoj kuglani, sa makismalnih 8:0,  pobedili novajliju u ovom stepenu takmičenja, Prvu petoletku iz Trstenika (3.467:3.266). U ekipi domaćina posebno raspoloženi za igru bili su Goran Bugarski, koji je već na startu prešao kotu „600“ i iskusni Robert Ernješi sa 593, dok je u ekipi iz Trstenika najuspešniji bio Lazar Đorđević.

Trener novobečejskih kuglaša Ivan Mesaroš više je nego zadovoljan posle makismalne pobede svojih izabranika: „Očekivali smo pobedu, ali ne ovako ubedljivu, koja je samo rezultat dobrih priprema i ozbiljnog pristupa.  Mi smo bili veoma fokusirano na igru, sećajući se utakmice od pre dve godine kada nas je ekipa iz Trstenika iznenadila na našoj kuglani. Ovog puta nismo dozvolili nikakvo iznenađenje. Već u drugom kolu, kada gostujemo Crvenoj zvezdi u Beogradu, imaćemo priliku da vidimo koje su nam stvarne mogućnosti u ovom prvenstvu. Dobro poznajemo kuglanu na Banjici, ali ipak respektujemo Crvenu zvezdu, koja je posle pobede protiv Partizana, nagovestila da će u ovoj sezoni igrati značajnu ulogu“.

Jedinstvo: Predrag Sopko 574, Čaba Zavarko 575, Ervin Komaromi 562, Goran Bugarski 601, Robert Ernješi 593, Norbert Ernješi 562

Prva petoletka: Marko Nikolić 549, Marko Jeremić 549, Pavle Stojanović 543, Lazar Đorđević 565, Bogdan Trailović 509, Stefan Udovičić 551

U drugom kolu Jedinstvo u subotu, 17. septembra, igra u Beogradu sa Crvenom zvezdom, a Prva petoletka u Kragujevcu u nedelju, 18. septembra, dočekuje novosadsku Vojvodinu.

Tekst i foto: Stevan Davidović