XS
SM
MD
LG

Zemun u petak na Starom sajmištu, "Orlovi" za nastavak serije protiv Dobanovčana, uzdrmani "Romantičarii" stižu na noge vodećim "bulkama"

Peto kolo u Srpskoj ligi, Beograd, otvara se u petak sa dve utakmice. Prvi duel (11:00) zakazan je na Starom sajmištu između Brodarca i Zemuna. Mladi sastav domaćina posle startnog neuspeha uspeo je da se izdigne, sa dva remija i pobedom, najavljuju pohod u gornji deo tabele. Imaće za rivala jednog od kandidata za osvajanje naslova iz Gornje varoši. Kao Brodarac, i Zemun je na startu doživeo neugodan poraz na Bulbudercu, ali su se konsolidovali i nanizali tri pobede. Ukoliko budu neutralisali protivničke atribute i nametnuli svoj stil igre mogu se nadati povoljnom rezultatu, pogotovu što se u tim vraća prvi špic Milošević.

Ušće pojačano sa nekoliko iskusnijih igrača iz IMT-a, najavljivali su bolje dane nego prošle sezone. Za sada planovi se nisu ispunili, bez pobede, sa gol razlikom 0:6, jednim bodom nalaze se na začelju. Na ranijim utakmicama pratili su ih pehovi, od Zemuna su izgubili sa igračem manje, primili su gol u zaustavnom vremenu. Studentski grad, naredni rival, neugodno je iznenadio “optičare” , i sa polovičnim učinkom “šepure” se na petoj poziciji. Na strani su izgubili od vodećeg dvojca, i trener Bulatović ističe da porazi dolaze od manjka koncentracije u prvom poluvremenu. Radi se o dve ekipe približnih vrednosti, očekuje nas tvrda i neizvesna utakmica.

U subotu program se otvara prepodnevnim duelom na Dušanovcu između sjajnih “orlova” i Budućnosti. Domaćin je nastavio pobednički niz iz zonske lige, sačuvao igrački kadar, puni samopouzdanja nanizali su tri trijumfa i tek su zastali na Carevoj ćupriji. Rival iz Dobanovaca je kasnio sa pripremama i formiranjem tima i to se odrazilo na rezultate. Zabeležili su tri remija i još očekuju prvu pobedu. Poraz od Torlaka ih je malo poremetio, trener Stevanović zna gde je problem i angažovaće do kraja prelaznog roka jednog igrača u vezi i krilnog napadača.

Sat kasnije (11:00) u Bariču se sastaju Prva iskra i Jedinstvo. Domaćin predvođen iskusnim sastavom sa Đilasom u napadu, dobro je ukomponovan i zna da igra na reziultat. Nedostaje im još brzinskoih svojstava pa da budu tim za gornji deo tabele. Jedinstvo je takmičarska ekipa, koja nema izrazite individualce, ali to nadoknađuju trčanjem i taktičkim zamislima trenera Mitrovića.

Teleoptik nije uspešan i pod komandom novog trenera Duljaja su na prethodne tri utakmice osvojili jedan bod. Očigledno još nisu na istoj talasnoj dužini I trebaće vremena da prihvate zamisli novog stručnjaka i zaigraju kao se od Partizanove filijale očekuje. Protivnik iz Borče se nalazi u nezavidnoj situaciji, bez pobede i treći poraz doživeli su od vodeće Zvezdare. Pobeda se pred domaćinom nameće kao imperativ, mada se mlad sastav OFK Borče pita, koji nemaju dovoljno takmičarskog iskustva i pratili su ih unazad pehovi.

Drugi novajlija Torlak je visoko na tabeli i konstatacija koju smo izneli za Sinđelić važi za tiim trenera Malićija. Radi se o živoj ekipi, napadačkog potencijala bilo da igraju na Adi ili na gostovanjima. Za rivala će imati mlad sastav Obrenovčana koji su bez pobede i sa postignutim golom. Korak po korak dolaze do igre, vidi se da nemaju ubojitosti u završnici. Svesni su da je rival iz Kumodraža favorit, ali će pokušati iz kontri da iznenade.

Lazarevčani su odneli veliki bod sa Karaburme, mada su bili blizu celog plena. Neugodan su rival kod kuće I imaće za rivala miksovan sastav “sokolova”, koji se nalaze u seriji nerešenih rezultata. Doveli su dosta novih igrača i treba vremena da šanse koje stvaraju pretvore u golove. Mišljenja smo da ko bude u prvih pola sata nametnuo svoj stil igre biće bliži pobedi, mada je remi najprihvatljiviji rezultat.

Nismo navikli da OFK Beograd bude u donjem delu tabele, a Zvezdara na čelu. “Romantičarima” nikako da krene, Borac je bio blizu pobede i nalaze se pod pritisakom i očekuju prvu pobedu. Trener Grozdić ima na raspolaganju veliki broj novajlija i trebaće strpljenja da igrači pokažu da vrede. Zvezdara je sve bacila u zasenak blistavim partijama. Iz Borče su se vratili sa tri boda, vezali dve pobede i bliži su pobedi na Bulbudercu od uzdrmanih “Romantičara”. Sa povratnikom Đorđevićem zastupaju agresivan i direktan stil igre, na osnovu dosadašnjeg učinka dajemo im blagu prednost.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12