XS
SM
MD
LG
17.08.2022 V. Jankov

"Kvartet" u igri za trofej

Momenat sa druge utakmice sinoćnog programa - foto: V.Jankov

Više nema dileme. Poznati su kandidati za osvajanje trofeja Memorijalnog turnira u malom fudbalu „Zoltan Nađ Čampika“ u Bačkom Petrovom Selu. Posle bečejske ekipe „Fortuna Sukur Metal“ i petrovosleske „Eurosvit NK automobili“, vizu za polufinale izvadile su ekipe „Vukša Šped“ iz Novog Beograda i „Super klopa“ iz Bečeja. Prvi su u četvrtfinalu rezultatom 4:2 savladali „Dragon bal Junajted“ iz Turije, a drugi su sa 4:1 pobedili „Agromaus“ iz Nadalja. Prema tome, u večerašnjem polufinalnom programu snagu će odmeriti „Fortuna Sukur Metal“ i „Eurosvit NK automovili“ od 20,30 sati, a sat vremena kasnije rivali će biti „Vukša Šped“ i „Super klopa“. Sutra uveče je poslednji dana aktuelnog turnira u kom će poraženi iz večerašnjih utakmica igrati za treće mesto, a pobednici za trofej i vrednu novčanu nagradu od 200.000 dinara.

Sinoćno 13. veče atraktivnog turnira počelo je revijalnom utakmicom devojčica i dečaka iz komšiluka, Škole fudbala AFK iz Ade i Bačke iz Mola. Primetno nešto stariji Ađani su pobedili rezultatom 6:3 (3:0).

Poslednje dve četvrtfinalne utakmice pratio je, kao i ranijih večeri, veliki broj gledalaca iz najvećeg potiskog sela i okolnih mesta. Ako su prvo veče imali svog favorita u jedinom mesnom predstavniku „Eurosvit NK automobili“ i za njih navijali, sinoć su bili na strani Novobeograđana, jer je ekipu na turnir doveo njihov zet.

I pored navijanja za njih sa tribina, Novobeograđani nisu lako došli do pobede. Turijci su, iako sa samo šest igrača, igrali tvrdo, pa se na prvi gol čekalo do polivine prvog dela, kada je mrežu zatresao Luka Smiljanić. Isti igrač je duplirao vođstvo već na početku nastavka u 24. minutu, ali je Miroslav Plazičić u 31. smanjio na 2:1. Milan Đokić je u 35. minutu povećao rezultat na 3:1, ali Plazičić je svojim drugim golom smanjio na 3:2 i utakmicu doveo u neizvesbost, koju je prekinuo Ivan Zafirov minut pre kraja golom za konačnih 4:2.

Treća četvrtfinalna utakmica se uklopila u efikasnost turnira, koja iznosu pet golova po utakmici. U dosadašnjih 46 utakmicapostignuto je 237 golova. Evo i sastava rivala ove utakmice.

Vukša Šped:Živković, Gajić, Đokić (gol u 35. minutu), Zafirov (39), Krsmanović, Markioli, Nađ, Tasimi, Smiljanić (10, 24) i Stojković.

Dragon bal Junajted: Kanjevac, Jojkić, Milosavljević, Plazičić (31, 37), Rajić, Stankov.

I poslednja četvrtfinalna utakmica bila je po efikasnosti na turnirskom proseku. Bečejci su opravdali epitet favorita i na kraju zasluženo izborili polufinale. Međutim, nisu bili toliko bolji koliko rezultat (4:1) kazuje. Razliku je pravio izvanredni golman Isidor Milovanov, koji je kod rezultata 0:0 u dva navrata maestralno intervenisao i dao „vetar u leđa“ saigračima. Još jedna zanimljivost za ovu utakmicu vezana je za Savu Vadaskog, koji je nekoliko godina unazad „jedinica“ futsal prvoligaša Bečej 2003, a sada u ekipi „Super klopa“ je igrač sa defanzivnim zadacima. Do kraja poluvremena Bečejci su, zahvaljujući snalažljivosti Slavoljuba Dabižljevića i Ivana Drapšina pred golom rivala, savladali Zorana Ćurčića i na odmor se otišlo s vidljivom prednošću. Kada je Buletin Durmiši u 24. minutu povećeo rezultat na 3:0, bilo je jasno ko će u polufinale, a sve je potvrdio Nenad Kudrić u 27. minutu. Počasni pogodak za ekipu iz Nadalja postigao je Danijel Soldat u poslednjem minutu. Evo i sastava ekipa.

Super klopa: Milovanov, Vadaski, Vorgučin, Dabižljević (6), Dražić, Drapšin (16), Durmiši (24), Korać, Kudrić (27), Ćuk, Čulum.

Agromaus: Ćurčić, Bakai, Golub, Ikrašev, Jokić, Levai, Savin, Soldat (40).

Večeras neće biti revijalne utakmice i prvi polufinalni susret između bečejske ekipe „Fortuna Sukur Metal“ i petrovoselskog sastava „Eurosvit NK automobili“ igra se u 20,30 sati, a drugo polufinaleje na programu od 21,30 sati i snagu će odmeriti novobeogradska ekipa „Vukša Šped“ i bečejska „Super klopa“. Prognoze su nezahvalna stvar u sportu, pogotovo kada su rivali, uglavnom, izjednačeni. U tome i jeste takmičarska draž turnira, koja privlači gledaoce na tribini rukometnog igrališta kraj pijace u centru sela.