XS
SM
MD
LG
08.08.2022 V. Jankov

Memorijal "Zoltan Nađ Čampika" u Bačkom Petrovom Selu: Izdvajaju se favoriti

Svako veče igre na terenu sa tribine prati veliki broj gledalaca - foto: G. Lazić 

Tradicionalni petrovoselski letnji turnir u malom fudbalu od ove godine se igra kao Memorijal "Zoltan Nađ Čampika". Ukupno 14 ekipa iz nekoliko potiskih mesta svrstane su u dve grupe i igra se ligaški bod sistem. Proteklo je šest dana od starta turnira, odigrane su 22 utakmice i postignuto 118 golova, što je nešto više od pet golova po utakmici. Jubilarno 100. gol postigao je Emran Beriša iz petrovoselske ekipe „Mi nismo anđeli“, ali to nije valorizovano pobedom, jer je ekipa iz Turije „Dragon bal Junajted“ pobedila sa 2:1.

- Zadovoljni smo kako sve teče, od organizacije, preko pruženih igara i efikasnosti, do poseta, veli u ime organizatora Goran Lazić. Vikendom nam je teško da uparimo rivale, jer mnogi imaju obaveze na velikom terenu, ali snalazimo se.

Iako se tek prešla polovina grupne faze igranja, već su se izdvojili favoriti za završnicu. Iz jedne grupe to su bečejska ekipa „Super klopa“ sa maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, zatim „Vukša Šped“ iz Novog Beograda sa istim brojem bodova iz četiri utakmice i petrovoselski sastav „Eurosvit NK automobili“ sa šest bodova iz tri utakmice. U drugoj grupi maksimalnih šest bodova iz dve utakmice ima bečejska ekipa „Fortuna Sukur metal“, a isti broj bodova iz tri utakmice imaju „Agromaus“ iz Nadalja, „Dragon bal Junajted“ iz Turije i „Severtrans“ iz Sente. 

Do kraja nedelje će biti završena grupna faza takmičenja, a četvrtfinalnim utakmica počinje završnica. Tek tada će se zaoštriti na terenu, jer je ulog značajan, pošto je nagradni fond 300.000 dinara.

Večeras je sedmi dan turnira i igraju se četiri utakmice. Od 20 sati sastaju se Kancelarija za mlade (Bečej) – Janoš Žolnai Žole, od 20,45 će na teren Maćika Križak Novoselci – Eurosvit NK  automobili, u 21,30 sastaju se Fortuna Sukur Metal (Bečej) – Severtrans (Senta) i od 22,15 igraju Fortuna Sukur Metal – Dragon bal Junajted (Turija).