XS
SM
MD
LG

U toku je dečiji košarkaški kamp u Trsteniku

U Sportskoj hali u Trsteniku u toku je košarkaški kamp ’’MVP FACTORY LETO 2022’’ za dečake i devojčice uzrasta 8 do 18 godina.

Ovaj ugledni i već tradicionalni košarkaški kamp vodi Predrag Peđa Miletić, trsteničanin koji već duže vremena igra košarku u Austriji i nastupa za  tamošnji klub BK Dukes Klosterneuburg.

Direkto Sportskog centra Trstenik Nenad Smiljković kaže da je ovaj kamp značajan jer se deca druže i uče prve košarkaške korake, ali da na taj način i uz druge sportske aktivnosti Sportski centar želi da da svoj doprinos razvoju sportskog turizma. Sa decom osim Peđe radi i trener Zoran Mladenović iz Kruševca, sa puno entuzijazma da prenesu svoja znanja i iskustva zainteresovanoj deci. Zoran je zahvalan Peđi što ga je pozvao da zajedno deci preenose iskustvo i znanja iz ovog  popularnog sporta.

- Ja i Zoran se trudimo da deci što više i praktičnije približimo ovaj sport, ima talenata vidi se mada su većini ovo početnički potezi. Ukupno ih je 22 dolaze stalno na treninge, osim trsteničana tu su i druga deca, imamo dvoje dece koja su svake godine u kampu, šestoro ih je od prošle godine.

Osim trsteničana tu su i deca sa strane iz Beograda ih je četvoro, iz Kruševca dvoje, troje su iz Vrnjačke Banje. Biće sve u redu nadam se da će deca i njihovi roditelji biti zadovoljni. Deca se druže, dobra su i žele da se dokazuju, da kažem na kraju da će najbolji polaznici dobiti nagrade i priznanja. Cilj je da deca zavole ovaj sport i da uživaju u onome što rade i što vole a to im upravo nudi kamp.