XS
SM
MD
LG

Potpisan sporazum o saradnji između Rukometnog saveza Srbije i Arena Channels Group

Foto: RSS/Dragana Stjepanović

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije uz direktan prenos na Arena Premium 1 danas je potpisan sporazum o saradnji između Arena Channels Group i Rukometnog saveza Srbije. Ugovor su potpisali Milena Delić, predsednica UO RSS i Nebojša Žugić, generalni direktor Arena Channels Group, a sporazum podrazumeva prava na prenose svih utakmica pod okriljem Rukometnog saveza Srbije do 2025. godine.

Predsednica UO RSS, Milena Delić, istakla je veliki razlog za zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora sa TV Arenom sport:
- Srećna sam i ponosna što smo domaćini ovako izuzetnog događaja, a to je potpisivanje ugovora sa TV kućom koja promoviše rukomet, ne samo srpski, već i međunarodni. Ono što je za nas najznačajnije je to što će Arena prenositi minimum jednu utakmicu po kolu ARKUS lige od sezone koja je pred nama. Klubovi se vredno spremaju, u prilog tome ide i činjenica da u tim klubovima igraju rukometaši i rukometašice osvajači medalja sa nedavno završenih Mediteranskih igara, odnosno juniori, koji se posle skoro dve decenije bore za medalju na Evropskom prvenstvu. Najavljujemo domaće prvenstvo, zanimljivo i kvalitetno. Zahvaljujem se gospodinu Nebojši Žugiću na ukazanom poverenju, kao i na dosadašnjoj saradnji, veri i želji da zajedno radimo na popularizaciji rukometa.

Generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić naglasio je da potpisivanjem ovog sporazuma Arena sport nastavlja da promoviše domaći sport:
- Kao što ste navikli, Arena sport ima veliku želju da prenosi domaći sport i da ga promoviše, odnosno utiče na mlade ljude da se okrenu sportu i razvoju istog, započeo je Žugić i istakao zadovoljstvo zbog saradnje sa Rukometnim savezom Srbije:
- Izuzetno sam srećan što ćemo saradnju sa RSS proširiti u ovom pravcu i želja je da se rukomet vrati na staze uspeha. Nadam se da ćemo u periodu naše saradnje ponoviti neke od tih uspeha i da će zasijati još neka medalja. Želja je da se popularizacijom rukometnih takmičenja vrate gledaoci, ali najvažnije je da se deca vrate rukometu, da treniraju i to je zadatak TV Arena sport kao društveno odgovorene kompanije, rekao je Žugić.
Država Srbija konstantno ulaže u sport, a to je napomenuo i generalni direktor Arena Channels Group, dodavši da bez te pomoći vrhunski rezultati ne bi bili mogući:
- Ovo je vreme najvećih ulaganja u srpski sport. Pre svih, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao da je razvoj sporta jako bitan za razvoj nacije. Zatim ulaganje od strane vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva omladine i sporta u infrastrukturu i stvaranje uslova za pravljenje novih šampiona, zaključio je Nebojša Žugić.