XS
SM
MD
LG

Nova medsalja za srpsko boćanje: Bronza za Natašu Antonjak

Bronza za Natašu Antonjak

Srpsko boćanje je bogatije za novu medalju! Nataša Antonjak, članica Boćarskog kluba NBGD (Novi Beograd), na 11. Svetskim igrama u Birmingemu (Alabama, SAD), u disciplini precizno izbijanje osvojila je bronzanu medalju.

- U konkurenciji je bilo sedam takmičarki, na osnovu rezultata sa Prvenstva saveta i Svetskog kupa – raportira Nataša Antonjak, dugi niz godina najbolja Srpska boćarka – Gađalo se u dve serije. Rezultati su zbrajani, a u polufinalu su razigravale prva i četvrta, odn. druga i treća. U kvalifikacijama ja sam bila druga sa ukupnim rezultatom od 30 poena (9 + 21). Protivnica u polufinalu bila mi je Marika Depetris (Italija), koja je pobedila 12:11. U meču za bronzanu medalju pobedila sam Francuskinju Florijan Amar 19:7. Zlatna medalja pripala je Nives Jelovici (Hrvatska), koja je pobedila Italijanku Mariku Depetris, nakon “razigravanja” 10:5 (12:12).

Na Svetskim igrama u Birmingenu (8. – 17.jul), takmiči se 3.600 sportista, iz 100 zemalja u 25 neolimpijskih sportova (boćanje, rukomet na pesku, ronjenje s perajima, akrobatski rock n roll, bosonogo skijanje na vodi, frizbi, snuker…).