XS
SM
MD
LG

Medalja za srpsko boćanje

Bronzana medalja Dejana Kovačevića

Bronza Dejana Kovačevića

  Srpsko boćanje bogatije je za novu medalju. Na 19. Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), Dejan Kovačević, član BK Novi Beograd , u preciznom izbijanju, osvojio je treće mestu. U meču za bronzu pobedio je domaćeg predstavnika Hameda Sid Bufateha 11:8. Zlato je pripalo Sebastijanu Bejliju (Francuska), koji je u finalu bio uspešniji od Italijana Luiđija Gratapalje 28:24. Kovačevič je u kvalifikacijama bio drugi sa 45 poena (23 + 22). U četvrtini finala pobedio je Rejena Hamdija (Tunis) 13:4, da bi u polufinalu bio poražen od Italijana Luiđi Gratapalje.

  - Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom – kaže Dejan Kovačević – Ovo je bilo moje prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji, iako sam još uvek junior. Osvojiti medalju među velikanima ovog sport je ogroman uspeh. Takmičenje je bilo naporno. Uslovi nisu bili najbolji: teren natkriven, sa zemljanom podlogom, prilično neravan. Inače, organizator je bio vrlo ljubazan. Mnogo sredstava je uloženo u same igre. Sve vreme smo bili pod pratnjom policije i nije bilo previše mogućnosti za obilazak Orana.

  U ženskoj konkurenciji, pobedila je predstavnica Italije Valentina Base, ispred Buket Ozturk (Turska) i Tadeje Petrić (Slovenija). Naša, Milica Popović (BK NBGD) u generalnom plasmanu, sa 18 poena (6 + 12) bila je deveta.

 

 

Milan MIleusnić (predsednik BS Srbije), Dejan Kovačević i Milica Ppović