XS
SM
MD
LG

U Grabovcu završen Memorijalni turnir u malom fudbalu "Dačini dani"

Dačina majka Ivana i brat Aleksa Pavlović - foto: D.Ivanović

U dvorištu Osnovne škole "Miodrag Čajetinac Čajka", na terenu za male sportove u naseljenom mestu Grabovac završen je I memorijalni turnir u malom fudbalu, na kome se takmičilo četiri seniorske i 20 ekipa dece po starosnim kategorijama. Organizatori su bili Dačina majka i Savet MZ Grabovac, dok su pomoć i podršku pružili opština Trstenik i veći broj sponzora. Medijski sponzori bili su RTV Trstenik i Radio "Fleš".

U nadmetanju četiri seniorske ekipe u finalnom delu turnira ekipa "Menjačnica Marić" je pobedila ekipu "Topoljak" sa 4:1 i osvojila prvo mesto i nagradu pehar i novčani iznos od 20 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa "Topoljak" diplomu i novčani iznos od 10 hiljada dinara, trećeplasirana ekipa kao nagradu dobila je pečeno prase.

Interensantne su bile i utakmice dečaka, evo redosleda po godištima: deca 2009-2010 godište prvo mesto ekipa "Hidromat 013", drugo mesto ekipa "Orlovi" a treće mesto "Škorpioni Novi Tapas". Deca rođena 2007-2008 prvo mesto osvojila je ekipa "Bridž pub", drugo mesto "Hidromat 013" a treće mesto ekipa "Zlatna motičica". U konkurenciji dece godišta 2005-2006 prvo mesto osvojila je ekipa "B.H Cezar", drugo mesto ekipa "Simsonovi" a treće mesto ekipa "C++", njima su podeljene medalje i diplome.

Nagrađeni su isto tako i pojedinci iz dečijih ekipa, godište dece 2005-2006 najbolji golman je Matija Matović iz ekipe "B.H.Cezar", najbolji igrač je Ognjen Petrović iz iste ekipe, kao i najbolji strelac Panić. Godište 2007-2008 najbolji golman je Andrija Beloica iz ekipe "Bridž Pab", najbolji igrač je Novak Stevanović iz ekipe ’’Hidro’’,a najbolji strelac je Jovan Mihajlović iz ekipe ’’Zlatne motičice’’. Deca godište 2009-2010 najbolji golman je Nikola Špirić iz ekipe ’’X .mat’’ a iz iste ekipe su i najbolji igrač David Stamenković i najbolji strelac Luka Pavlović. Najboljim golmanima uručene su rukavice, najboljim strelcima fudbalske lopte, najboljim igračima dresovi dok su poražene ekipe dobile kačkete. Ovaj memorijalni turnir u čast nedavno preminulog dečaka učenika područne OŠ ’’Miodrag Čajetinac Čajka’’ u Grabovcu Damjana Dače Pavlovića, bio je dobro organizovan i posećen, nagrade je pobedničkim ekipama uručila Dačina majka Ivana Pavlović.