XS
SM
MD
LG

U Grabovcu počeo prvi memorijalni turnir u malom fudbalu "Dačini dani"

Memorijalni turnir "Dačini dani" u Grabovcu kod Trstenika

Na školskom igralištu za male sportove u naseljenom mestu Grabovac, sinoć je počeo prvi po redu memorijalni turnir u malom fudbalu "Dačini dani", trajaće tri dana kada će se posle polufinala i finala proglasiti pobednici ovog turnira za koje je prijavljeno ukupno 26 seniorskih ekipa.

Organizatori su Dačina neutešna porodica i Mesna zajednica Grabovac uz pomoć opštine Trstenik i većeg broja sponzora. Pre početka turnira Dačina majka Ivana Pavlović nam je rekla da je njen pokojni sin Dača najviše voleo da sa ostalim dečacima igra fudbal baš na ovom terenu u školi koju je pohađao. Ivana se ovom prilikom zahvalila svima na nesebičnoj pomoći prilikom Dačinog lečenja. Da podsetimo da je dečak Damjan Dača Pavlović bolovao od posledica tumora i posle dužeg lečenja dečak je preminuo na Intenzivnoj nezi neurohirurgije KCS u Beogradu.

Posle tri meseca od njegove smrti u spomen na malog borca, veselog dečaka i dobrog učenika na školskoj zgradi u Grabovcu, njegovi drugari su oslikali njegov mural. Ispod su napisali ’’Uvek u srcu, nikad zaboravljen Damjan Dača Pavlović 2019-2022’’. U znak sećanja na Daču počela je organizacija ovog turnira u malom fudbalu, medijski pokrovitelji su RTV Trstenik i trstenički "Fleš" radio. O toku i završetku turnira izveštavaćemo javnost na ovom portalu.