XS
SM
MD
LG

"Dizelka" brža od sudijske pištaljke

Miroljub Kostić - foto: lična arhiva/ FK Železničar

Derbi za fudbalske sladokusce odigrali su IMT-e i Železničar. Pobedom gostiju u zaustavnom vremenu došao je kraj pobedničkoj seriji ”Traktorista” u plej-ofu Prve lige. Poraz je došao u nezgodno vreme i dodatno im zakomplikovao situaciju, tako da će sve biti jasno posle duela sa novim prvakom u Novom Sadu. Pančevci slave strelca Kostića i obezbeđen baraž, mada u nekim kombinacijama nije daleko direktan plasman u Super ligu.

Pred 1.200 gledalaca gledalaca prikazana je kvalitetna predstava, odigrana na nivou dva superligaša. Prvo poluvreme odigrano je u visokom ritmu, da bi u nastavku, zbog vremenskih uslova, ritam neznatno opao. Trener Dragan Perišić, prezadovoljan učinkom svoje ekipe, rezimira utiske posle utakmice.

- Nije bilo lako, odigrali smo zanimljivu i sadržajnu utakmicu. Lopta se brzo prenosila sa jedne polovine terena na drugu, i bilo je izglednih prilika pred oba gola. U prvih 45 minuta kontrolisali smo situaciju na terenu, da bi nas u nastavku domaćin pritiskao i naterao da se branimo. Moram pohvaliti uspešne intervencije našeg golmana Živkovića koji je u situacijama “jedan na jedan” izlazio kao pobednik. Izdržali smo pritisak, iskoristili kontru u nadoknadi vremena pogodili zahvaljujući spretnom Kostiću. Do izražaja je došao naš individualni kvalitet, igrača poput Simčevića, Živkovića, Kostića, sa superligaškim stažom dovedeni su da prave razliku, njima uz rame bili su Plavšić, Gigić, Konatar, Dabić… - nabraja strateg Pančevaca.

Junak derbija Miroljub Kostić (33) je odlučio utakmicu u 93. minutu.

- Otkud štoper u kontri? bilo je prvo pitanje za iskusnog fudbalera.

“Treba biti kadar sam stići i na strašnom mestu postojati”- navodi, pola u zbilji pola u šali, poznatu uzrečicu, i dodaje: - Ponela me je velika želja da napravimo nešto veliko, otvorio se prostor, utrčao sam i ostalo je poznato. Znali smo da nas očekuje tvrda utakmica, IMT-e je nezgodan u ofanzivnom delu, gde se ističu Lučić, Radočaj, iskusni Stevanović, koji su nam zadavali probleme. Imali smo sreće da iskoristimo šanse iz kontri i polukontri. Ništa još nije gotovo, moramo da dobijemo OFK Žarkovo i da se spremamo za baraž, ili nešto još veće - naveo je poznati fudbaler koji je u bogatoj karijeri promenio dosta klubova. Počeo je u OFK Sinđeliću, nastavio u Jagodini, Olimpiji, Sarajevu, Novom Pazaru, Borcu iz Čačka, Napretku, Radniku, i od prošlog leta je u Pančevu.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45