XS
SM
MD
LG

Šampion iz Novog naselja još u neverici da su stigli do Olimpa

FK Mladost GAT - foto: arhiva kluba

Za Mladost GAT samo je nebo granica. Ono što je Novosađanima pošlo za nogom malo ko je ponovio u srpskom fudbalu. Pre četiri godine krenuli su iz petog ranga (Novosadske lige) i stigli na veličanstveni način do Super lige. Pobedom u Sremskoj Mitrovici osigurali su naslov, sa velikom bodovnom zalihom. Mnogi se pitaju šta su to imali igrači iz Novog naselja, a drugi nisu?

Posedovali su individualni kvalitet, umešno spakovan u snažnu i uigranu celinu. Imali su najmanje oscilacija tokom sezone, krasilo ih je zajedništvo i jedna porodična atmosfera. Ako statistiku pozovemo u pomoć vidi se da su, kolo pre kraja, zabeležili najviše pobeda (21), najmanje poraza, bili najuspešniji gost, sa IMT-om u plej-ofu osvojili najviše bodova. Kada sve to saberemo dobijemo novog šampiona, sa velikom bodovnom prednošću. U trenucima slavlja razgovarali smo sa vodećim ljudima kluba i trenerom Ljubomirom Ristovskim, koji su izneli svoje impresije i svi se slažu u jednom da se nisu nadali tako brzom uspehu.

Trener Ristovski naglašava da je ovo neverovatan uspeh i niko mu se nije nadao.

- Veliki san svih nas se ostvario, puni smo emocija... Niko nije očekivao, nismo planirali tako brzi uspon. Letos je napravljena dobra selekcija od dobrih momaka, sa karakterom, stvoren je moćan tim. Dobra atmosfera i hemija, uz jednu familijarnu atmosferu, pogodovala je ostvarenju vrhunskih rezultata. Ovo je odlika dobrog i sadržajnog rada na treninzima i utakmicama. “Ginuli” smo jedni za druge, bili uvek motivisani i gladni pobeda. Ovo je uspeh svih u klubu, od predsednika, do igrača, stručnog štaba i ostalih - kaže provereni i iskusni stručnjak. Ističe da 24 časa razmišlja o fudbalu, to je njegov život, uvek daje celog sebe.

Predsednika Miroslava Kresovića iznenadili smo pozivom.

- Zatekli ste me. Presrećan sam jer smo san pretvorili u javu. Još nismo svesni velikog uspeha, još ne mogu da dođem sebi. Proći za četiri godine četiri ranga i sutra biti uz rame sa našim renomiranim superligašima ispunjava me ponosom. Neće biti puno vremena za radovanje jer Super liga traži velika ulaganja i odricanja, koliko sutra moramo se igrački i organizaciono pojačati kako bi bili konkurentni ostalim superligašima - naveo je Kresović i podvukao veliku podršku koju su imali od strane vlasnika kompanije "GAT" Dejana Slijepčevića.

Sportski direktor Denis Malešević slično razmišlja.

- Napravili smo istorijski uspeh koji je malo ko očekivao. Do njega smo došli vrednim i poštenim radom. Igrači su izneli najveći teret, ne treba zaboraviti ostale, počev od glavnog finansijera, igrača, stručnog štaba i zaposlenih u klubu. Funkcionisali smo kao jedna porodica, važne odluke donosili uz konsultacije sa svim bitnim faktorima u klubu. Ne kaže se uzalud da su "tri glave pametnije od jedne". Moram pomenuti naše verne navijače, popularne "Srpske kojote", koji su nam bili velika podrška kako kod kuće tako i na strani - reko je u jednom dahu prvi operativac.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45