XS
SM
MD
LG

Najmlađi trener u ligi uspešno vodi "Traktoriste" ka istorijskom plasmanu u Super ligu

Bojan Krulj, trener IMT-a (foto: lična arhiva/FK IMT)

Kad bi postavili pitanje ko je najuspešniji trener u dva profesionalna ranga, prva pomisao odnosi se na Dejana Stankovića i Aleksandara Stanojevića i tu je tačka. Iznenadićete se kad vam kažemo da njima uz rame može da stane Bojan Krulj (33). Ko je to? Pravo pitanje traži adekvatan odgovor. Reč je o mladom stručnjaku IMT-a, koji sa saradnicima uspešno vodi klub ka istorijskom cilju, Super ligi Srbije. Pored večitih rivala, jedino Novobeograđani imaju maksimalan učinak u plej-ofu(pet pobeda).

Od kako je preuzeo “Traktoriste”, polovinom septembra prošle godine, znaju samo za uspehe. Jesenji deo prvenstva su završili na petoj poziciji, sa bilansom od 13 pobeda i pet poraza. U drugom delu sezone bili su još bolji i po tom parametru su najuspešniji prvoligaš (osam pobeda). Kada je krenuo plej-of nije se računalo da IMT-e može pomrstiti raćune favoritima. Prve utakmice i pobede pripisivane su povoljnom rasporedu i odmeravanju snaga sa rivalima iz donjeg dela tabele, koji nisu imali rezultatski imperativ. Kada su dobili jedan pa drugi derbi u Ivanjici i Inđiji konkurenti su počeli gledati drugim očima i zazirati od mlade kaznene ekspedicije.

Trenutno su drugi na tabeli sa utakmicom više u odnosu na vodeću Mladost GAT, Javor Matis i Železničar. Zabeležili su najviše pobeda (18), imaju najefikasniji navalni red (65 golova). Dva kola pre kraja obezbedili su baraž za popunu Super lige, a ni drugo mesto nije daleko ako se kockice, odnosno rezultati slože.

Krulj je tek zakoračio u četvrtu deceniju, najmlađi je stručnjak u oba ranga, ali to mu nije smetalo da sa uspehom vodi jednog prvoligaša. Sportski direktor i rukovodstvo kluba nije mnogo razmišljao kada je Krulja iz omladinskog pogona prekomandovao u prvi tim, jer je znalo da u mladom stručnjaku ima potencijala. Tim je spoj mladosti i iskustva, ukomponovan od nekadašnjih i sadašnjih omladinaca Lukovića (2005), Vukića (2004), Gajinova (2003), igrača na pozajmici (Lučić i Glišić iz Zvezde), iskusnog Stevanovića, Stefanovića, Milića, Stamenića, svežih pojačanja Čarlsa, Ivkovića, golmana Kojića…

Ne voli sebe da stavlja u prvi plan i uvek su igrači, način prezentiranje igre i rezultati u prvom planu. Kad ga upitam u najavi ili odjavi utakmice najčešće koristi floskulu “U ekipi vlada dobra atmosfera, polako se približavamo zacrtanom cilju i moramo nastaviti u kontinuitetu. Ne odustajemo od naše ideje, moramo držati konce svih 90 minuta. Sve ekipe respektujemo i znamo da nas očekuje dosta zahtevna utakmica. Moramo da budemo svesni da još ništa nismo uradili, idemo korak po korak kako bi napravili nešto veliko i sl…"

Derbi u Inđiji ukazuje na mladost, ali zrelost i lucidnost “crvenih” u završnicama kad se rezultat lomi. Neko bi pri nerešenom rezultatu u Ivanjici čuvao stečeni bod, samo to ne važi za Kruljove momke, koji u sebi imaju pobednički mentalitet, dovoljno svesni svojih mogućnosti i dometa. Dati dva gola u zaustavnom vremenu direktnom konkurentu ne može svako i tu se ogleda kvalitet I spremnost da se ide ka zacrtanom cilju. Pogodio je mladi stručnjak sa izmenama kao i u Inđiji kada je u vatru gurnuo mlađanog Lukovića koji je, posle 7-8 minuta od ulaska u igru, matirao domaćina.

Uvek gleda napred, preokupiran je onim što sledi, a to je još jedan derbi, ovog puta sa Železničarom. Kaže: “Svaka je teška na svoj način, Železničar ima ambicije da se domogne baraža kao i mi. Očekuje nas teška i zahtevna utakmica. U duelu izjednačenih ekipa odlučuju detalji, način vođenja tima, prilagođenost datom trenutku..."


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45