XS
SM
MD
LG

PLS Plej-of: "Traktoristi" žele reprizu Ivanjice, Javor Matis ne beži od uloge favorita, lider mora da odigra odgovorno i koncentrisano

Foto: Prva liga Srbije

Plej-of Prve lige ulazi u završnicu i petim kolom trebalo bi da se razbistri situacija po pitanju plasmana, mada će pojedine ekipe borbu za visok plasman voditi do poslednjeg minuta.

Sutra se igra derbi u Inđiji koji može da nekog od rivala približi ili udalji od željenog cilja. Domaćin je u Žarkovu prekinuo seriju od tri poraza koji su ih skupo koštali i u preostala tri kola traže priliku da nadoknade propušteno. Namerili su se na silne “Traktoriste” koji su sve bacili u zasenak i iza sebe imaju četiri pobede. U redove sremskog prvoligaša vratila se vedra atmosfera, pogotovu ako se vidi kako su proslavili pobedu u Makiškoj šumi. Rivali su na tabeli izjednačeni i povoljan rezultat za jedne biće pomak ka željenom cilji, za druge veliki minus koji će biti teško nadoknaditi.

Beograđani respektuju domaćina i znaju da ih očekuje zanimljiva i dosta zahtevna utakmica. Pristup u odnosu na derbi iz Ivanjice neće se puno menjati i moraju držati konce u rukama do 90. minuta ukoliko žele da se nadaju povoljnom rezultatu. Kažu da ne odustaju od ideje da svaku utakmicu odigraju u visokom ritmu, agresivno, na gol više. “Crveni” će biti jači za povratnika Ivkovića.

Ostala tri duela su na programu u nedelju. Domaćini su ujedno favoriti, pogotovu što se bore za najviše ciljeve. Za vodeći dvojac dolazi mali predah, ali, kako kažu, neće i ne smeju potceniti protivnike.

Javor Matis ima popravni u Ivanjici protiv Radničkog. Trener Igor Bondžulić smatra da su ih brojne greške odvele u poraz protiv IMT-a. Imali su visoku potrošnju energije, dobro odigrali i na kraju bili kažnjeni za sine propuste. Ne beže od uloge favorita u meču sa Mitrovčanima svesni da ih očekuje teška utakmica, pogotovu što je Radnički odigrao dobro u Pančevu i bio na korak da napravi iznenađenje. U tim se vraća Luković.

Železničar nije lako došao do planiranih bodova u susretu sa Radničkim. Do kraja igraju dve utakmice u Pančevu, ali su svesni da odluka možda pasti narednog vikenda u derbiju na Novom Beogradu. Trener Dragan Perišić je zadovoljan kako su se igrači nosili sa nametnutim pritiskom i ulogom favorita u prethodnom duelu. O Loznici imaju dovoljno informacija, radi se o iskusnom i nezgodnom sastavu I, mada su u plej ofu osvojili samo bod, neće ih potceniti. Odigraće maksimalno odgovorno i bez kalkulacija upisati planiranu pobedu.

U Novo naselje dolazi mlad tim OFK Žarkova, koju domaćin ceni i uvažava. Trener Ristovski upozorava igrače da moraju maksimalno, skoncentrisano, odgovorno i disciplinovano pristupiti utakmici kako bi ostvarili zacrtani cilj, a to je pobeda i ostanak na čelu tabele. Sa nova tri boda bili bi još bliži istorijskom uspehu i osvajanju naslova, pogotvu što im raspored ide na ruku. Ristovski može da računa na usluge iskusnog Dimitrova, a pored Souse, neizvestan je nastup Švonje.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45