XS
SM
MD
LG

Ivelja 13. golom rešio derbi u Inđiji

Pavle Ivelja - foto: lična arhiva/ FK Javor Matis

U Plej-ofu Prve lige Srbije polako se razbistrava situacija na vrhu tabele i uveliko se naziru dva kandidata za naslov i plasman u Super ligu. Ivanjičani se nalaze u uspešnoj seriji pobeda, od kojih treba izdvojiti dva trijumfa u gostima protiv direktnih konkurenata Mladosti GAT i Inđije. Jučerašnja pobeda nad zeleno-belima donela im je deobu prvog mesta i veliki bodovni skok u odnosu na ostale pratioce. Seriju od pet pobeda, na kratko su prekinuli u meču sa Železničarom u Ivanjici.

Pavle Ivelja, drugi strelac lige (13 golova), odlučio je jučerašnji derbi u Inđiji ranim golom, u petom minutu.

- Ostvarili smo veliki rezultat u utakmici odigranoj na superligaškom nivou. Jako dobro smo otvorili utakmicu, naročito u prvih 15-20 minuta. Rano smo poveli i u preostalom delu susreta uspeli da odolimo domaćinu, mada sam mišljenja da je pobeda trebala biti ubedljivija. Ispoljili smo više sigurnosti, istrajnosti, i bio sam ubeđen da nećemo primiti gol. Funkcionisali smo kao jedan i svako je odradio svoj deo posla na zadovoljavajući način. Domaćin je bezuspešno ubacivao lopte u naš kazneni prostor koje su postajale lak plen naših defanzivaca - prenosi nam utiske sjajni strelac, koji je mogao još jednom da pogodi da nije na golu sjajno reagovao Čupić.

Derbi je sudio naš najbolji sudija Srđan Jovanović i odradio ga na visokom nivou. - Osetio se, kaže Ivelja, veliki pritisak i kod jednih i kod drugih, bilo je nervoze, ali je Jovanović doprineo da se akteri isključivo bave igrom, i svaka odluka bila je na mestu.

U ponedeljak u Ivanjicu dolaze silni “Traktoristi” koji se nalaze u velikoj seriji od tri vezane pobede u Plej-ofu. Povrh svega, naneli su jedini poraz Javor Matisu po povratku trenera Igora Bondžulića u Ivanjicu.

- Prilika je da se revanširamo IMT-u. Sa ovom utakmicom završavamo seriju teških mečeva sa direktnim konkurentima i očekuje nas lakši deo posla sa ekipama bez većih ambicijama. Jurimo prvo mesto, nije isto ako se plasiraš u Super ligu kao prvak ili drugoplasirani tim. To nam je primaran zadatak, a koliko ću na kraju dati golova, ne zamaram se previše, važno je da ekipa pobeđuje - kaže ubojiti strelac i udarna igla Ivanjičana.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45