XS
SM
MD
LG

Održana Skupština OFS Šabac - izveštaji i Statut usvojeni, Savez promenio ime u Gradski fudbalski savez Šabac

Redovna sednica Skupštine opštinskog fudbalskog saveza Šabac održana je juče, u prostorijama FK “Mačva” u Šapcu. Predsedavao joj je predsednik Dragan Antonić koji je na samom početku, posle uvodnog pozdrava i zahvalnosti na velikom odzivu, istakao da je sednica morala da se održi u kratkom vremenskom periodu usled postavljenog roka (30. april) za usvajanje, tj. usaglašavanje Statuta Saveza sa višim nivoima, a sve po nalogu UEFA. Sednici je prisustvovalo 38 od 51 delegata, dovoljno za kvorum i odlučivanje po pitanju osam tačaka dnevnog reda, od kojih se posebno izdvajaju: razmatranje i odlučivanje o izveštaju Nadzornog odbora i finansijskog izveštaja za 2021. godinu, o novom Statutu Saveza i zamena članova Izvršnog odbora. Sve tačke su jednoglasno podržane od strane prisutnih delegata.

Novi članovi Izvršnog odbora su Nataša Radovanović, Mile Malešević i Ivan Ivanović. Prvih dvoje zamenili su Danicu Pantić i Milenka Baradu, dok je Ivan Ivanović novi član obzirom da je 11 mesto u IO bilo upražnjeno. Izmene su izvršene zbog novih propisa koji su stupili na snagu. Što se Statuta tiče, promene su suštinski neznatne, a ključne su one koje se odnose na broj predstavnika fudbalskih klubova jačih rangova. Inače, ovo je poslednja sednica Skupštine koja je održana pod imenom Opštinski fudbalski savez Šabac, jer je Nacrtom Statuta predviđena promena naziva u Gradski fudbalski savez Šabac.

Pod tačkom tekućih pitanja, slično kao i na konferencijama liga, vođena je diskusija o obaveznim licenciranim redarima na utakmicama, finansiranja klubova i jačanja Sudijske organizacije u kojoj će uskoro biti održani izbori. Istaknuto je da su potrebni novi ljudi kako bi ova organizacija krenula uzlaznom putanjom, jer je pre uvođenja novih Privremenih mera stagnirala, kao i to da će se kroz nekih mesec dana ponovo održati seminar za nove sudije. Upravo zbog održavanja izbora u neposrednom periodu nakon ove sednice, Skupština je ovlastila Izvršni odbor da novog predsednika Sudijske organizacije kooptira u IO. Pokrenuto je i pitanje organizacije fudbalske utakmice reprezentacije GFS Šabac.

Zapisničar sednice Skupštine bio je tehnički sekretar Saveza Milivoje Aksentijević, verifikacionu komisiju činili su Ljubinko Đurić, Nenad Pantić i Nataša Radovanović, dok su overavači zapisnika Mladen Veselinović i Ivan Ivanović.