XS
SM
MD
LG

Ivanjičani na krilima Jevremovića i drugova na povratku u Super ligu

Marko Jevremović - foto: lična arhiva/FK Javor Matis

Kada su Ivanjičani ispali iz Super lige, to su uradili dostojanstveno, “čista” obraza, i sada se nalaze u poziciji da im se sve vrati. Na podsećanje na detalj iz bliske prošlosti, trener Igor Bondžulić odmahuje rukom uz konstataciju, “da li se vraća, ili ne, manje je važno, od prošlosti se ne živi”. Kaže da su okrenuti sadašnjem trenutku i fokusirani na preostalih pet kola plej ofa.

- Još nije sve gotovo i nismo stigli do cilja. U opticaju je još 15 bodova i očekuje nas pet teških i neizvesnih utakmica. Imamo dobru poziciju, moramo biti koncentrisani i fokusirani na postojećem ili još većem nivou, ako želimo da ostanemo na vrhu - oprezan je Bondžulić.

Pobeda nad direktnim konkurentom na stadionu u Novom naselju, pored tri boda donela smenu na vrhu i lidersku poziciju. U osvrtu na derbi, levi spoljni defanzivac Marko Jevremović (26) napominje da su bili u grču i pod velikim pritiskom.

- Ušli smo u meč sa tri boda minusa, i u slučaju neuspeha rival bi stekao veliku prednost. Odigrali smo zrelo, nadahnuto i do izražaja je došla naša bolja organizacija igre, mudra strategija, i ako se tome doda kvalitet, tradicija, renome, dobije se dobitna kombinacija. Svako od nas je dao maksimum, i kad se svi činioci spoje vidi se naša veličina - objašnjava uspešni asistent koji je imao velikog udela u postizanju drugo gola.

Znali su Ivanjičani da proslave veliku pobedu i da istaknu koliko je Bondžulić bio ponosan na momke. Pogotovu ako se zna da su odigrali na visokom nivou u poslednje vreme i sa četiri vezane pobede dostigli i prestigli konkurente.

Jevremović nije imao zadovoljavajuću minutažu kod prethodnog trenera i od Bondžulića je dobio priliku da se rehabilituje i pokaže da igre od prethodne sezone nisu slučajnost. Odigrao je 5-6 utakmica i zabeležio 3-4 asistencije.

- Uvek sam ponosan na igrače kad ispune očekivanja i dogovoreno sprovedu u delo. Relativno sam kratko u klubu, i više sam se oslanjao na usluge igrača iz prethodnog mandata, manje na one koji su mi bili nepoznanica. Jevremović je bio standardan dve sezone i hteo sam da mu priužim šansu, pogotovu što smo imali dosta povređenih igrača - kaže poznati stručnjak.

Jevremović je u najboljim fudbalskim godinama, afirmisao se u Ivanjici i sebi je postavio zadatak da u preostalim susretima odigra defanzivno, mudro i pametno, kao cela ekipa.

- Sve zavisi od nas, ne treba leteti, jer je svaka naredna utakmica za nas novi izazov ravan finalu. Pored prekaljenog golmana Kahrimana stekli smo sigurnost, mnogo znači kad na golu imaš tako iskusnog i pouzdanog čuvara mreže. Povrh svega, pored mene je kapiten i štoper Momčilović i za protivnika nema prolaza - navodi uspešni defanzivac, kome ugovor ističe na leto i umeđuvremenu bilo je govora oko nastavka saradnje.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45