XS
SM
MD
LG

Marko Rakonjac: Meč u Humskoj najteži do kraja sezone

Marko Rakonjac: Meč u Humskoj najteži do kraja sezone-MarkoRakonjac-

Čukarički je pre samo deset dana igrao protiv Partizana na Banovom brdu, a sada će belo-crni sa istim rivalom snage odmeriti na stadionu u Humskoj, u okviru drugog kola plej-ofa Super lige (sreda, 18,05 časova). Brđani su odoleli ekipi Aleksandra Stanojevića u pomenutom duelu, a sada će imati priliku da bodovni saldo uvećaju i na teškom gostovanju.

U međuvremenu, start u doigravanju nije bio najbolji, golom u trećem minutu nadoknade Čukarički je pred svojim navijačima poražen sa 3:2 od TSC-a. Bez dileme, najbolji pojedinac tog susreta bio je prvi strelac tima ove sezone Marko Rakonjac, koji je dva puta zatresao mrežu ekipe iz Bačke Topole.

- Nikako ne mogu da budem zadovoljan kad izgubimo utakmicu, bez obzira na lični učinak. Činjenica je da mi dva gola protiv TSC-a mnogo zanče, posebno na polju samopouzdanja. Ali, ponavljam, najbitniji je učinak ekipe, a s obzirom da nismo osvojili ni bod, sve ostalo pada u vodu – kazao je Rakonjac, koji je još dodao:

- Iskreno, ušli smo u utakmicu sa manje motiva nego inače, a to ne sme da nam se dešava! Pored toga, u poslednjih 20 minuta smo se branili, a nije nam se to baš često dešavalo tokom sezone. Sve te stvari moramo da popravimo, s obzirom da nas čekaju dva vrlo zahtevna meča.

Brđanima slede dva gostovanja, najboljim ekipama u Super ligi. Prvo već u sredu u Humskoj Partizanu, potom i Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“.

- Neće nam biti lako. Očekuje nas vrlo težak meč, Partizan će bez dileme biti silno motivisan. Ne samo zbog činjenice da će i dalje biti u borbi za titulu, već i zbog toga što smo ih zadužili u prethodnom susretu na našem stadionu. Partizan je u situaciji da mora da dobije sve mečeve do kraja, počevši od susreta protiv nas. Siguran sam da nam je meč u Humskoj najteži do kraja prvenstva – poručio je Rakonjac.

Prethodni meč ova dva rivala u Humskoj je odlična škola za mladi tim Čukaričkog.

- Bili smo bolji u tom meču u prvom poluvremenu, ali smo na kraju izgubili. Nismo iskoristili svoje prilike, ekipa kvaliteta Partizanove je to znala da kazni. Isto tako, moram da priznam da su nas crno-beli nadigrali na Banovom brdu i da smo imali sreće i na tom meču sjajnog Mićovića koji je sačuvao svoju mrežu. Sada ne smemo da ponovimo greške, već da uđemo svi do jednog maksimalno motivisano u susret sa favoritom. U tom slučaju, imamo šanse da još jednom ostanemo neporaženi protiv Partizana. Čeka nas dobro popunjen stadion, lepo je igrati u takvom ambijentu.

U prethodnom meču na Banovom brdu Rakonjca je fantastično čuvao štoper Partizana Nemanja Miletić.

- Gledao sam ga i u derbiju, bio je najbolji pojedinac meča protiv Crvene zvezde. Bilo mi je mnogo teško u direktnom duelu sa njim, očigledno je da se dobro spremio, da je napamet znao sve moje kretnje. Trudiću se da se sada bolje spremim. Odlično poznajem i drugog štopera Partizana Vujačića, iz reprezentacije Crne Gore, poseduje neke druge kvalitete, njih dvojica su sjajan tandem.

Da li biste pristali da ne postignete gol u Humskoj, a da vaš tim izbori pozitivan rezultat?

- Naravno, što da ne? Bitna je ekipa, ne samo u ovom meču.

Svestan je Rakonjac da bi Čukarički mogao u naredna dva meča dodano da zakomplikuje šampionsku trku.

- Siguran sam da u Zvezdi od nas očekuju da nešto uradimo protiv Partizana, isto tako u Partizanu očekuju da možemo da sapletemo Zvezdu. A mi ćemo se truditi protiv oba večita rivala, na oba susreta idemo na pobedu, pa šta bude.

Imao je Rakonjac posle zimskih priprema u Antaliji dogovor sa kijevskim Dinamom, ali je zbog rata u Ukrajini taj transfer propao. Talentovani centarfor ističe da ga to nije poremetilo.

- Naprotiv! Imam još više motiva, s obzirom da je takav klub pokazao interesovanje za mene. Na kraju, možda je i dobro što sam ostao, nastavio sam da dajem golove, stigao do dresa reprezentacije Crne Gore, igam dobru sezonu. Nadam se da će po mene i Čukarički ispasti još bolje.


Crvena zvezda 3 : 1 Voždovac
Partizan 2 : 0 Radnički (N)
Čukarički 0 : 0 Napredak
TSC 0 : 2 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 32 4 1 100
2 Partizan 37 31 5 1 98
3 Čukarički 37 15 15 7 60
4 Radnički (N) 37 12 15 10 51
5 Voždovac 37 13 10 14 49
6 TSC 37 13 9 15 48
7 Vojvodina 37 13 6 18 45
8 Napredak 37 10 8 19 38