XS
SM
MD
LG

Kragujevčani gostuju surduličkom Radniku na startu plej-auta

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Završnu fazu borbe za opstanak u Linglong Tajer Super ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 započinju gostovanjem ekipi Radnika, u petak, 15. aprila, od 16.30 časova na Gradskom stadionu u Surdulici. Biće ovo četvrti međusobni susret Kragujevčana i Surduličana u ovoj sezoni, nakon dva prvenstvena duela i okršaja u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Šumadinci su regularni deo sezone u Linglong Tajer Super ligi Srbije okončali na trinaestoj poziciji sa saldom od 30 osvojenih bodova, pri čemu su maltene polovinu bodova sakupili u prolećnom delu takmičenja. Ogroman je to pomak za ekipu koja je po završetku jesenjeg dela sezone viđena kao gotovo siguran putnik u niži stepen takmičenja.

Sada su pred Kragujevčanima sedam odlučujućih utakmica koje će odrediti njihovu sudbinu na superligaškom frontu. Ono što je primetno, to je da takmičarski raspored nikako ne ide na ruku izabranicima trenera Nenada Lalatovića, koji će u prva četiri kola plej-auta samo jednu utakmicu odigrati pred svojom publikom. Ipak, to ne obeshrabruje “crvene”, koji su dobrim rezultatima ovog proleća pokazali da mogu biti ravnopravan takmac svim ekipama u ligi, bez obzira da li igraju kod kuće ili na strani.

Gostovanje u Surdulici ekipi Radnika predstavlja prvi u nizu velikih izazova za Šumadince u plej-aut fazi. Surduličani su dugo bili na samoj granici između plej-ofa i plej-auta, ali su ih porazi od Partizana i Voždovca ipak poslali u donju polovinu tabele.

Stečeni kapital od 36 osvojenih bodova stavlja ekipu Radnika u prilično lagodnu poziciju kada je reč o borbi za opstanak, mada će Surduličani svakako nastojati da već u uvodnim kolima osiguraju superligaški status.

Kragujevčani su tokom jesenjeg dela sezone tri puta izlazili na megdan ekipi sa juga Srbije. Radnik je bio uspešniji u prvom prvenstvenom duelu na “Čika Dači”, kada je slavio sa minimalnih 1:0, dok je uzvratni susret u Surdulici okončan bez golova (0:0). Ove dve ekipe sastale su se i u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, u kojoj su Surduličani na svom terenu trijumfovali sa 2:0.

U kragujevačkom superligašu očekuju još jednu izuzetno tešku i rezultatski neizvesnu utakmicu, ali se nadaju da će u srce Šumadije ipak uspeti da donesu makar bod, koji bi im mnogo značio za dalji tok prvenstvene trke.

- Svakako da nas očekuje izuzetno teška utakmica protiv ekipe Radnika, koja igra jako dobro ovog proleća, naročito na svom terenu. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, koja predstavlja miks nešto iskusnijih igrača, poput Bjedova i Babića, i onih mlađih, kao što su Bogdanovski ili Spasić. Mislim da smo dobro izanalizirali njihovu igru ovog proleća i verujem da ćemo pronaći pravi način da se sa ovog gostovanja vratimo neporaženi. Osim Marka Gajića, koji se polako vraća u trenažni proces nakon povrede, svi ostali igrači su u konkurenciji za sutrašnju utakmicu i svi su više nego spremni da pruže svoj maksimum u nameri da ostvare pozitivan rezultat – ističe Dragan Šarac, jedan od glavnih saradnika Nenada Lalatovića u stručnom štabu ekipe sa “Čika Dače”.

Mladi napadač Đorđe Maksimović, koji je pogotkom na utakmici protiv branioca titule Crvene zvezde prošlog vikenda otvorio svoj superligaški konto, takođe priželjkuje bodove sa ovog vrlo teškog gostovanja.

- Radnik je tvrda i stabilna superligaška ekipa, koja je poznata po tome da teško prima golove. Verujem da ćemo uz odgovarajuću taktiku i pripremu utakmice uspeti da dođemo makar do boda, koji bi nam dosta značio u našoj borbi za opstanak u ligi – izneo je svoja očekivanja Maksimović.

Televizija Arena Sport direktno će prenositi utakmicu iz Surdulice na svom Premijum 1 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Mladost 2 : 1 Spartak ŽK
Radnički 1923 1 : 2 Metalac
Radnik 3 : 0 Kolubara
Proleter 0 : 2 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 12 15 10 51
2 Kolubara 37 14 4 19 46
3 Mladost 37 12 9 16 45
4 Spartak ŽK 37 12 8 17 44
5 Novi Pazar 37 10 11 16 41
6 Radnički 1923 37 9 8 20 35
7 Metalac 37 8 9 20 33
8 Proleter 37 8 8 21 32