XS
SM
MD
LG
16.01.2022   V. Jankov

Završen Božićno-novogodišnji turnir u Bečeju

Fortuna Sukur Metal je zasluženo osvojila pobednički pehar - foto: V. Jankov

Božićno-novogodišnji turnir u Bečeju završen je trijumfom Fortune Sukur Metal, koja je u finalu savladala Čajkine asove rezutatom 4:3 (2:0). U "malom finalu" Knot Autofleks savladao je Autoservis Kudrić sa 4:2 (2:0) i osvojio treće mesto. Pehare i novčane nagrade uručio je član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić. Pobednik je nagrađen sa 350.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi pripalo je 100.000, a trećeplasiranoj 50.000dinara. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Čedomir Tomčić (Fortuna Sukur Metal), najefikasniji sa 10 golova je Bratislav Jelić (Autoservis Kudrić), a u konkurenciji nekoliko zaista vrsnih golmana epitet najboljeg pripao je najmlađem Borivoju Babinu (Autoservis Kudrić).

Finale je opravdalo očekivanja gladalaca. Fortuna je za dva minuta povela sa 2:0, a strelci su bili Marko Bubanja (9. minut)  i Čedomir Tomčić (10.). Čajkini asovi su se, takođe za dva minuta, vratili u rezultatsku ravnotežu, a strelci su bili Bojan Ćulum  (28.) i Igor Dražić (29.). Milan Čičić (34.) je najavio konačan epilog, Miloje Balabanović (36.) je Fortunu pribličio cilju, a konačnih 4:3 postavio je Miroslav Vender (38.). Tako su Čajkini asovi i u drugom uzastopnom funalu bečejskog turnira ostali bez pobedničkog pehara. Dres Fortune Sukur Metal tokom 16 dana turnira nosili su: Miloš Andrić, Miloje Balabanović, Marko Bubanja, Miodrag Vičković, Čedomir Grbić, Veselin Guberinić, Saša Gujanica, Darko Stanić, Dejan Stanojev, Nikola Tomić, Čedomir Tomčić, Đorđe Celin i Milan Čičić.

Vrlo dinamično je bilo i u utakmici za treće mesto. Autoservis Kudrić je dva puta vodio, ali je na kraju, ipak, izgubio. Golom Miladina Srdanova (3.) su poveli, a Branislav Lojpur (20.) je u poslednjim trenucima prvog poluvremena izjednačio. Ponovo je ekipa iz Bačkog Gradišta bolje otvorila nastavak i poveli su golom Oto Barte (23.), ali je dva minuta kasnije Miljan Milivojev (25.) izjednačio na 2:2. Knot Autofleks je došao u prvo vođstvo autogolom Martina Jelića (30.), a Branislav Lojpur (39.) je svojim drugim golom na utakmici postavio konačnih 4:2.

Tokom 16 dana turnira odigrali su seniori 126 utakmica i postigli su 367 golova.

U veteranskoj konkurenciji Fortuna je sa 5:0 (2:0) pobedila Kafe Fabriku i osvojila pobednički pehar, dok je pehar za treće mesto pripao Gradini iz Temerina, pošto je subotička ekipa Full Feel odustala od „malog finala“. Najbolji igrač među veteranima je Bojan Lovre (Kafe Fabrika), najefikasniji sa šest golova je Marko Bubanja (Fortuna), a za najsigurnijeg golmana proglašen je Miloš Andrić (Fortuna).U finalu su strelci bili Aleksandar Ikić (1.), Ivan Drapšin (5.), Dejan Ivanišević (25. i 29.) i Marko Bubanja (34.). Pobednička ekipa igrala je u sastavu: Miloš Andrić, Dubravko Biro, Goran Božičić, Marko Bubanja, Miodrag Vučković, Zoran Grbić, Čedomir Grbić, Saša Gujanica, Ivan Drapšin, Dejan Ivanišević, Aleksandar Ikić, Sabolč Sel, Darko Stanić, Marko Džogović. Veterani su odigrali 31 utakmicu i na njihovim utakmicama viđen je 81 gol.

Paralelno sa igranjem veteranske i seniorske konkurencije u večernjim satima, po danu se se nadmetali pioniri 2008. godišta i mlađi i kadeti 2006. godišta. U mlađem uzrstu nastupilo je sedam, a u starijem pet ekipa. Kod pionira prvo mesto pripalo je ekipi BL Sportivo, koja je u finalu savladala Nadalj sa 2:1, a treće mesto osvojila je ekipa Gladijator Maksimus, jer je pobedila ekipu Ives Parfemi sa 4:0. U ovoj konkurenciji najbolji igrač je Vukašin Radonić (BL Sportivo), Danilo Kiš iz iste ekipe je najefikasniji, a Stefan Stojšić iz Nadalja je proglašen za najsigurniejg golmana.

U konkurenciji kadeta presudili su penali, jer je u regularnom toku okršaj između Žicinih asova i Gladijator Maksimusa zavšen nerešeno 1:1. Bolji izvođeči panača bili su Žicini asovi i ukupnom rezultatom 3:2 osvojili prvo mesto. U ovoj konkurenciji najbolji igrač je Marko Božičić (Žicini asovi), najefikasniji je Aleksandar Barta (Gladijator Maksimus), a najsigurniji golman Aleksa Batinić (Žicini asovi).