XS
SM
MD
LG
11.01.2022 V. Jankov

Eliminacije donele dramatičnost

Sa utakmice veterana Kafe Fabrika – Gladijator Maksimus (foto: V. Jankov)

Iako nije bilo previše golova 12. dana Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, 12 na dve utakmice četvrtfinala u konkurenciji veterana i 10 u tri okršaja osmine finala seniora, eliminacione borbe su donele očekivanu dramatičnost. Pogotovo kod seniora, gde se u dva okršaja četvrfinalista dobio tek posle izvođenja penala. Ali, pođimo redom.

U prvoj utakmici večeri, Kafe Fabrika je sigurnijom i efikasnijom igrom u susretu sa ekipom Gladijator Maksimus izborila mesto u polufinalu veterana rezultatom 4:1 (2:0). Golove za pobednike postigli su Igor Gavrić (5. minut), negov imenjak Dražić (7.), Bojan Lovre (22.) i Mita Kobiljski (37.), a počasni gol za „gladijatore“ dao je Vukosav Kobiljski (31.). U drugoj utakmice veterana subotička ekipa Full Feel je s lakoćom savladala FK Vojvodinu iz Bačkog Gradišta rezultatom 6:1 (3:1). Seriju golova otvorio je Saša Plavšić (2.), minut kasnije poravnao je rezultat Mirko Ljušić (3.), a do odlaska na odmor golove su postigli još Milan Ivanović (11.) i Miroslav Džever (13.). U nastavku su se u listu strelaca upisali još Nikola Lazić (26.), Milan Ivanović (36.) i Nemanja Džever (28.).

Prva utakmica osmine finala za seniore između novosadske ekipe RTV i novobečejskog sastava Vrebalov Agrar završena je bez golova, jer su odlično branili Ljubiša Marković u novosadskoj i Zoran Ćurčić u novobečejskoj ekipi. Strelci se nisu proslavili ni prilikom izvođenja penala. Ljubiša Marković, koji je po godinama odavno veteran, odbranio je udarce sa šest metara Jovana Vrebalova i Stefana Milosavljeva, a Strahinja Josimović je pogodio stativu. Na drugoj strani, Zoran Ćurčić je odbranio šut Dejana Dubačkića, ali je Uroš Dražić bio precizan i rezultatom 1:0 Novosađani su prva seniorska ekipa koja se plasirala u četvrtfinale. I u drugoj utakmici osmine finala seniora presudili su penali, ali je u regularnih 40 minuta igre između ekipa Autoservis Kudrić (Bačko Gradište) i Papa Pub (Temerin) bilo vrlo dramatično i sve je okončano rezultatom 4:4 (1:2). Balaž Paška (9.) je otvorio serijal golova, Bratislav Jelić (16.) je izjednačio, a Robert Ileš (20.) je postigao gola za prednost Temerinaca na odmoru. Balaž Paška (26.) je svojim drugim golom povećao prednost Temerinacana 3:1, ali je minut kasnija Miodrag Marić (27.) vratio Gradištance u igru. Robert Ileš (30.) je svojim drugim golom ponovo prednost uvećao na dva gola (4:2). Finiš je pripao Gradištancima. Prvo je Martin Jelić (36.) golom iz slobodnog udarca sve vratio u neizvesnost, a Bratislav Jelić (37.) je postavio konačnih 4:4. Prilikom izvođenja penala, sva trojica igrača Autoservisa Kudrić, Bratislav Jelić, Martin Jelić i Spahić bili su sigurni, za Temerince su golove postigli Balaž Paška i Robert Ileš, a udarac Dominika Ileša odbranio je Oto Barta, koji je pre izvođenja penala na golu zamenio Sebastijana Karačonjija. Tako je Autoservis Kudrić ukupnim rezultatom 7:6 obezbedi oprolaz u četvrtfinale.

Najzad, u trećoj utakmici sastali su se temerinska ekipa Autoservis Obradović i bečejska Mala naoblaka. Pobedili su Temerinci rezultatom 2:0 (0:0). Golove su postigli Nemanja Kantardžić (31.) i Dragan Borić (35.). Rezultat je mogao biti i ubedljiviji, ali Marko Vujović u 40. minutu nije iskoristi penal sa šest metara. Temerincima je posao olakšao protivnički igrač Ognjen Doroslovački, koji je zbog prigovora izjljučen već u 10. minutu utakmice. Milan Ivanović (Full Feel) je sa pet golova preuzeo čelu poziciju na golgeterskoj listi veterana, a sa golom manje prati ga saigrač Saša Plavšić.

U konkurenciji seniora prvi „snajperista“ je Bratislav Jelić (Autoservis Kidrić) sa 10 golova, koliko ima i Robert Ileš (Papa Pub), ali je njegova ekipa završila takmičenje. Devet golova postigao je Dragan Borić (Autoservis Obradović), po sedam su dali Luka Dragnić (KMF Leteći Holanđanin) i Nenad Kudrić (Knot Autofleks), zatim sa po šest golova slede Nikola Janić (Mistik laminati), Davor Sabo (Knjigovodstvena agencija Eter), pa sa pet Miodrag Pelengić (Knot Autofleks) i Lazar Radanović (KMF Leteći Holanđanin)...

Na kraju, evo večerašnjeg programa. Sastaće se preostalih pet parova osmine finala seniora. Od 17,00 Čajkini asovi – Agromaus (Nadalj), 18,00 Knot Autofleks – Bačko Gradište, 19.00 KMF Leteći Holanđanin (Vrbas) - SN Stefanov (Stajićevo), 20,00 Optika Zum (Kikinda) – Mistik laminati i od 21,00 Fortuna Sukur Metal – Bombata Fast Fud (Bačko Petrovo Selo).