XS
SM
MD
LG

Vesti iz FSS

U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS. Usvojeno je nekoliko odluka, izdvajamo najvažnije.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su jednoglasno Finansijski plan Fudbalskog saveza Srbije za 2022. godinu. Jednoglasno je doneta nova odluka o iznosima taksi i članarina utvrđenih propisima FSS. Tom odlukom značajno su smanjene takse i članarine koje plaćaju klubovi i igrači, čime su klubovi značajno rasterećeni finansijskih obaveza prema registracionim fudbalskim savezima i FSS.

Osim toga doneta je i posebna odluka o finansijskoj pomoći za obavljenje redovnih aktivnosti teritorijalnih fudbalskih saveza u 2022. godini. FSS je znatno uvećao iznos novca koji tim savezima daje radi sprovođenja programskih aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi rada FSS iz člana 5. Statuta FSS.

Članovi IO FSS jednoglasno su prihvatili predlog Stručnog odbora i doneli odluku o dodeli priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2021. godini. Zlatnu loptu Srbije dobiće Dragan Stojković kao najbolji trener, Dušan Tadić kao najbolji igrač i Jelena Čanković kao najbolja igračica, a specijalno priznanje Zlatni gol godine pripašće strelcu istorijskog pogotka u Lisabonu, Aleksandru Mitroviću.

Priznanja će biti dodeljena na svečanosti koja se održava u četvrtak 23. decembra u hotelu Hajat, a tom prilikom biće upriličena Izložba pod nazivom Put za Katar i organizovan Novogodišnji koktel za goste i zvanice.
Pre početka sednice, zamenik predsednika Nenad Bjeković čestitao je novim članovima Izvršnog odbora Dejanu Filipoviću, Darku Ramovšu i Aleksandru Mijailoviću i uručio im prigodne poklone.