XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Partizan "digao na noge" Leskovac i okolinu, neizvesno na Banjici, mogu li "majstori" do još jednog iznenađenja?

Od sutra do četvrtka na programu su utakmice osmine finala Kupa Srbije. Među 16 ekipa u završnicu se plasiralo deset superligaša, četiri prvoligaša i dva srpskoligaša. Žreb je hteo da superligaši između sebe odigraju dva meča, tako da će posebno biti zanimljivo gostovanje naših renomiranih klubova kod prvoligaša, odnosno dva srpskoligaša. Posebnu draž daje neizvesnost kojom obiluju mečevi ovog vida takmičenja. Da podsetimo da je srpskoligaš Radnički (Novi Beograd) eliminisao Voždovac, GFK Dubočica Spartak ŽK, prvoligaši OFK Bačka Proleter, a Loznica Čukarički...

Prvi na teren izlaze sutra Radnički (Novi Beograd) i Metalac. Iza domaćina je uspešna sezona u Srpskoj ligi, Beograd, i ne isključuju mogućnost novog iznenađenja, pogotovu što Milanovčanima gori pod nogama u prvenstvu, promenili su trenera (novi krmilar je Milija Žižić) i liga im je prioritet. Ukoliko budu kombinovali sastav, vidimo šansu da ih motivisani "majstori" neprijatno iznenade. 

U sredu je na programu pet utakmica. Pažnju privlači gostovanje vodećeg Partizana na Čairu i okršaj sa GFK Dubočicom. Šteta je što se zbog izgradnje stadiona u Leskovcu, susret mora odigrati u udaljenom Nišu, ali to neće uticati da navijači iz ovog dela Srbije pohrle u Niš. Trener Slaviša Božičić u izjavi pred utakmicu je izrazio žaljenje što se nije našlo povoljnije rešenje za njegov klub (misli na SC Orion). Veruje u njegov nadahnut tim, ali nije siguran da je to dovoljno za još jednu senzaciju. Ne preti mo Partizanu, kaže on, ali predaju ne potpisujemo.  

Biće zanimljivo i neizvesno na Banjici gde će gostovati Napredak. Rad je popravio formu, beleži solidne rezultate i sigurno će biti čvrst orah za Kruševljane. Radnik je favorit protiv Loznice ali to ništa ne znači, pogotovu što su gosti nalaze u usponu forme i dolaze u Surdulici da se nadigravaju. Biće neizvesno u duelu TSC-a i Kolubare, koja je u prvenstvu pre dva dana dobila "prvo poluvreme". Lazarevčanima tri boda više znače nego eventualni plasman u narednu rundu kupa, i najverovatnije rivali će kombinovati sastave, čuvajući adute za završnicu prvenstva. Neočekivano, u Bačku Topolu je stigao Žarko Lazetić posle neuspešne misije u Metalcu. Crvena zvezda će okršaj sa Nišlijama u kupu odigrati u nekom naknadnom slobodnom terminu, a u sredu će odigrati zaostali meč 10. kola Superlige Srbije sa ekipom Voždovca.

U četvrtak će se odigrati dve preostale utakmice između Novog Pazara i OFK Bačke, odnosno Javor Matis i Vojvodine. Sve bolji Ivanjičani, priključili su se vodećem dvojicu u prvenstvu posle dramatične utakmice sa OFK Žarkovom i nagoveštavaju dugu i uspešnu trku za ekspresni povratak među superligaše. Duel sa Vojvodinom došao je u nevreme, s obzirom da ih za četiri dana očekuje derbi u Šapcu. Palančani su dugi niz mečeva bez poraza, sve se bolje kotiraju na tabeli, i uporedo su uspešni i u najmasovnije  takmičenju. Nije im se baš išlo u daleki Novi Pazar i svi su izgledi da će trener Nikola Puača neke od prvotimaca odmoriti a šansu dati igračima sa manjom minutažom. Slično razmišlja i kormilar domaćina Dragan Radojičić, pogotovu što poslednja pozicija na tabeli unosi zebnju i neizvesnost.