XS
SM
MD
LG
29.11.2021 SPD Radnički Kragujevac

Regionalni derbi Radničkog i Jadrana u Ligi šampiona

Foto: SPD Radnički Kragujevac

Posle turnira Regionalne lige vaterpolisti Radničkog nastavljaju okršaje na splitskom "Poljudu" i u utorak, od 19 časova, kada ih očekuje važna utakmica četvrtog kola Lige šampiona, sa domaćim Jadranom.

Ovi rivali bili su u istoj grupi prve runde Regionalne lige, a njihov međusobni duel završen je nerešenim rezultatom – 14:14. Kragujevčani su na pomenutom turniru podigli nivo forme i popravili igru posle nekoliko slabijih izdanja, pa su završili sa tri pobede i dva remija, dok su Splićani uz pomenuti remi upisali sve četiri pobede.

- Najvažnije je bilo da posle poraza od Partizana i Breše podignemo nivo igre i pre svega smo bili okrenuti sebi. Nismo najbolje startovali, protiv Primorca smo nastavili da igramo loše kao pred turnir, ali smo kasnije protiv ostalih timova pokazali napredak u igri. Daleko je to od onoga čemu težimo i ne možemo da budemo zadovoljni, ali nam daje nadu da ćemo protiv Jadrana biti ravnopravan rival – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Jadran je ove sezone značajno ojačao svoje redove. Iz Mladosti su pristigli reprezentativci Luka Bukić i Konstantin Harkov, dok su se iz inostranstva vratili Nikša Dobud (Pro Reko), Marino Čagalj (Špandau) i Mate Anić (Rems), što je uz još neke bivše i sadašnje reprezentativce Anđela Šetku, Rina Burića, Jerka Marinića Kragića, Antonija Duževića, Zvonimira Butića i ostale, jako respektabilna ekipa koju sa klupe predvodi Mile Smodlaka.

- Nema nepoznanica u timu Jadrana. To je vrhunska ekipa sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca Hrvatske, jedna od najkvalitetnijih u Jadranskoj ligi. Sigurno je da će i oni želeti da upišu tri boda i ostanu u trci za „fajnal-ejt“. Iza obe ekipe je turnir koji je bio naporan za obe ekipe i sigurno da će ekipa koja je fizički spremnija odigrati bolje ovaj meč. Sa druge strane, očekujem nastavak boljih igara i pozitivan rezultat – zaključio je Stevanović.

U dosadašnjem toku Lige šampiona Kragujevčani su ostvarili dva poraza i remi sa Ferencvarošem, pa se nadaju da u Splitu mogli do prve pobede.

- Napravili smo iskorak u formi. Pokazali smo da možemo da pariramo ekipi Jadrana, pa i da ih pobedimo, što je cilj u ovoj utakmici. Naš napad je za sada korektan, moramo još malo da popravimo defanzivni deo i ako napravimo tu još jedan iskorak, možemo da ih pobedimo. Jadran je izuzetno agresivna ekipa, skoro svi momci su iz Splita, tako da su se dobro uklopili. Oba tima su u dobroj plivačkoj formi, tako da očekujem još jedan dobar meč – kazao je Aleksa Ukropina, levoruki vaterpolista Radničkog.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sport klubu 2.


Jadran ST 13 : 15 CNA Barceloneta
SPD Radnički 11 : 13 Novi Beograd
FTC Telekom Budapest 8 : 6 AN Brescia
Dinamo Tbilisi 14 : 13 Olympiacos CFP
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 AN Brescia 14 9 3 2 30
2 FTC Telekom Budapest 14 8 4 2 28
3 Novi Beograd 14 8 3 3 27
4 CNA Barceloneta 14 8 3 3 27
5 Olympiacos CFP 14 6 2 6 20
6 SPD Radnički 14 4 1 9 13
7 Jadran ST 14 3 0 11 9
8 Dinamo Tbilisi 14 2 0 12 6