XS
SM
MD
LG

Uspešna prva provera seniorki protiv Severne Makedonije

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je u prvom kontrolnom susretu u Staroj Pazovi savladala rukometašice Severne Makedonije rezultatom 33:25. 

Nakon pet dana trenažnih aktivnosti reprezentacija Srbije je imala prvu od dve provere protiv Severne Makedonije. Bilo je ovo svojevrsna prilika da sve reprezentativke dobiju određenu minutažu i da se sve urađeno prethodnih dana na treninzima utvrdi u utakmici.

Srbija je u utakmicu ušla odlično, vrlo brzo stekla ubedljivu prednost i držala kontrolu nad igrom i rezultatom tokom čitavog prvog poluvremena. U drugom delu igre u redovima Srbije su bile brojne rotacije kako bi sve devojke dobile priliku za igru. Gošće su agresivnijom igrom u drugom poluvremenu uspele da smanje rezultat, ali se Srbija ubrzo vratila u pravi kolosek i pobedila rezultatom 33:25.

Utakmici su prisustvovala rukovodstva dva saveza – predsednik Rukometne federacije Severne Makedonije, Živko Mukaetov i generalni sekretar Filip Miloševski, kao i predsednica UO Rukometnog saveza Srbije, Milena Delić i generalni sekretar Svetozar Stanković. Uoči utakmice rukovodstva dva Saveza održala su sastanak u Staroj Pazovi na kome su razgovarali o međusobnoj saradnji u oblastima mlađih reprezentativnih kategorija i trenerskog kadra. 

Termin drugog susreta između Srbije i Severne Makedonije je izmenjen, pa će se tako dve selekcije sastati u ponedeljak, 29. novembra 2021. godine u 12:00 časova.

SRBIJA – SEVERNA MAKEDONIJA 33:25 (20:10)

SRBIJA: M. Agbaba, J. Agbaba 3, Bojičić, Vukajlović, Kovačević 6, Mitrović, Jovović 3, Bogunović, Obradović 1, Graovac, Đurašinović, Stamenić 2, Stoiljković 2, Jovović, Lovrić, Petrović 1, Janjušević 5, Risović, Kocić 2, Kojić 4, Radojević

SEVERNA MAKEDONIJA: Serafimova, Micevska, Jovanovska, Minovska, Ristovska 3, Dukoska, Rizoska 1, Dabevska 1, Jankulovska, Koceva, Stojkovska 4, Mladenovska, Janeska 9, Gičevska 3, Kiprijanovska 2, Kolovska, Đatevska 2, Koceva, Sedloska