XS
SM
MD
LG

Prvi intervju: Lazar Matić, KK Pink

Lazar Matić, živi svoj san

 

Šimanovci se mogu pohvaliti da imaju “ pravu košarkašku porodicu!” Otac Srećko Matić, trener KK Pink, ljubav prema ovom sportu, više nego uspešno, prenosi na svoju decu: Anastasiju (2006.), Lazara (2009.) i Teodoru (2013. godište). U poslednje vreme, Lazar sve više izbija u prvi plan, te mu, ovog puta, posvećujemo najviše prostora i vremena.

Počinje prvi intervju. Za početak pitanje i nije potrebno.
- Imam 12 godina i učenik sam VI razreda OŠ “Dušan Jerković Uča” – počinje Lazar – Košarku treniram od svoje pete godine u KK Pink. Već posle prvog postignutog koša, zavoleo sam sport kojimn ću se baviti u životu. Sećam se dana kada sam se učlanio u klub, baš kada je bilo slikanje za novogodišnji kalendar. Oduševio sam se kada sam video mnogo dečaka i devojčica u dresovima kluba. Za sve ovo vreme upoznao sam mnogo vršnjaka, posetio više košarkaških kampova. Jedan od njih je bio na Zlatiboru, koji je vodio proslavljeni košarkaš Miroslav Pecatski.

 Lazar je uveliko u “takmičarskim vidama”.
- Naš Pink se trenuitno takmiči u Kvalitetnoj ligi Vojvodine – nastavlja Lazar - Nedavno sam dobio poziv u repreuentaciju Vojvocdine, za uzrast 2009. godišta i jednom meselno se okupljamo u Novom Bečeju. Ovo mi je podstrek da još više i jače treniram. Pozivam vršnjake da mi se priključe, da treniraju i da žive svoje snove. Baš kao i ja.

Planovi?
- Samo da igram košarku i da upišem sportsku gimnaziju.

Dakle, zna svoj put! Ako bude ”sve po planu”, možda će Šimanovci jednog dana dobiti “svog Stefija Karija” (Golden State Warriors), koji je uzor Lazara Matića. Ko zna!?

Košarkapka porodica Matić