XS
SM
MD
LG

Rukometašice Srbije poražene na Islandu

Detalj sa meča - foto: EHF

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Islanda na gostujućem terenu u okviru 2. kola kvalifikacija za EHF EURO 2022. Naše rukometašice nisu uspele da pronađu rešenje za brzu, čvstu i agresivnu igru Islanđanki, iako se u par navrata činilo da su nadomak preokreta. Mnogo grešaka naše selekcije u napadu uz čvrstu odbranu protivnika učinile su da se na kraju sa Islanda vraćaju bez bodova.

Rukometašice Islanda su brzo nametnule svoj stil igre, pa u početnim minutima naše rukometašice nisu uspele da se snađu na terenu. Čekalo se čak 5 minuta da padne prvi pogodak na utakmici, koji su postigle domaće rukometašice, dok se na gol Srbije čekalo čak 7 minuta. Mali broj golova sa obe strane posledica je čvste odbrane, ali za razliku od naše selekcije Island je pravio manji broj grešaka u napadu. Srbija je konsolidovala redove, pa u 13. minutu stiže do izjednačenja 5:5. Ipak, gotovo 7 minuta se čekalo na sledeći naš pogodak. Čvrstom i borbenom igrom Island u 25. minutu prvi put dolazi do prednosti od 3 gola (9:6). Srbija vezuje dva pogotka za 9:8, ali Island stiže do desetog gola i na odmor se odlazi rezultatom 10:8. U finišu prvog poluvremena Ani Kojić je stradao skočni zglob, pa je zbog povrede morala da napusti teren.

Početkom drugog poluvremena Island je poveo sa 13:9 i tada sledi mnogo brža igra naše selekcije. Srbija je zaigrala bolje i efikasnije i uz tri brza napada uspela da nadoknadi zaostatak od četiri gola i prvi put povede na utakmici sa 15:14. Činilo se da su naše devojke nadomak potpunog preokreta zbog mnogo sigurnije igre. Ali, Island je ostao dosledan i pokazao da je borbenost njihovo najjače oružje uz odlično izdanje golmana Torstendotir koja je pokazala veliku sigurnost na golu. Slede tri vezana pogotka Islanda, naše devojke ponovo prve niz grešaka, pa iako su na momente uspevale da pokažu da su nadomak preokreta, nisu uspele da savladaju devojke Islanda koje su kako je tekla utakmica sticale veće samopouzdanje. Iako su naše devojke uprkos utakmici na gostujućem terenu imale podršku sa tribina, ni publika koja ih je bodrila i periodično nadjačavala domaće navijače nije uspela da ih dodatno podstakne na preokret.
Na kraju, Srbija se sa Islanda vraća bez ispunjenog cilja, pa nakon dva odigrana kola naša selekcija ima polovičan rezultat.

ISLAND – SRBIJA 23:21 (10:8)

ISLAND: Torsteinsdotir, Orsteinsdotir, Jonsdotir 3, Gilfadotir, Juliusdotir 7, Renotudotir, Orvarsdotir, Eliasdotir, Omarsdotir 1, Einarsdotir 5, Bjorgvinsdotir, Erlingsdotir 4, Sturludotir 1, Jonsdotir 2, Magnusdotir 2, Heimisdotir

SRBIJA: Nikolić 3, Janjušević 1, Risović, Kojić, T. Radojević 2, Milić, D. Radojević 2, Kovačević 3, Stamenić, Jovanović, Stoiljković 4, Liščević 4, Petrović 2, Graovac, Milojević, Dmitrović

GRUPA 6

1. kolo
Srbija – Turska 36:27 (21:13)
Švedska – Island 30:17 (14:5) 

2. kolo
Turska – Švedska 23:31 (12:15)
Island – Srbija 23:21 (10:8)

TABELA
1. Švedska 4
2. Srbija 2
3. Island 2
4. Turska 0