XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 traže iskupljenje za poraz u Gornjem Milanovcu

Foto: FK Radnički 1923

Posle neslavnog gostovanja u Gornjem Milanovcu, fudbalere Radničkog 1923 u petak, 1. oktobra, od 15 časova na stadionu “Čika Dača” očekuje duel sa dobro poznatim rivalom iz prvoligaških dana, Kolubarom iz Lazarevca. Prilika je to da Kragujevčani pred svojim navijačima poprave utisak nakon rezultatskog debakla u prošlom kolu i uvećaju bodovni saldo uoči odlaska na još jednu prvenstvenu pauzu. 
 
Minulo gostovanje u Gornjem Milanovcu ostaće izabranicima Vladimira Radenkovića u gorkom sećanju. Čitavih sedamdeset minuta su “crveni” uspešno odolevali atacima fudbalera Metalca i držali utakmicu pod svojom kontrolom, a onda ih je jedan nesrećan detalj u potpunosti izbacio iz takta.

Sve ono što je usledilo u samom finišu utakmice samo je posledica sveopšte konfuzije u redovima kragujevačkog tima nakon drugog primljenog gola. Konačan epilog je bolan poraz, koji je Kragujevčane skrenuo sa pobedničkog koloseka.

– Znali smo da nas očekuje izuzetno teško gostovanje vrlo motivisanoj i kvalitetnoj ekipi Metalca, koja je uz sve to bila i znatno odmornija od nas. Neko moje opredeljenje bilo je da igramo u niskom bloku i da kroz dobro organizovanu defanzivu držimo utakmicu pod kontrolom. Mislim da smo to jako dobro radili punih sedamdeset minuta, a onda smo nesrećno primili taj drugi gol, nakon koga smo bili prinuđeni da se otvorimo i zaigramo sa mnogo više rizika. Desilo se to što se desilo u zadnja dva minuta, primili smo još dva gola, ali zaista nemam nameru da igračima to stavljam na teret. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim našim navijačima, koji su bili smešteni na tribini prekoputa naše klupe. Oni su podrškom igračima u najtežim trenucima utakmice još jednom demonstrirali svoju bezrezervnu ljubav i privrženost klubu i ta zajednička sinergija između igrača i navijača je nešto što Radnički čini velikim klubom – konstatovao je Vladimir Radenković, šef struke Radničkog 1923.

Mladi napadač Borisav Burmaz, koji je na utakmici sa Metalcem otvorio svoj golgeterski konto u dresu kragujevačkog superligaša, smatra da njegova ekipa nije zaslužila tako ubedljiv poraz.

– Meni kao napadaču je postizanje golova u opisu posla i sigurno da mi pogodak na utakmici u Gornjem Milanovcu mnogo znači na polju ličnog samopouzdanja. Što se tiče same utakmice, složio bih se sa šefom da smo se dosta dobro držali do tog nesrećnog autogola, posle koga je čitava ekipa potonula. Na kraju smo primili još dva pogotka u finišu susreta i doživeli prilično ubedljiv poraz, koji mislim da nismo zaslužili – ističe Burmaz.

Nije tajna da “crveni” sa ogromnim nestrpljenjem iščekuju predstojeći susret sa lazarevačkom Kolubarom, u kome će pokušati da se pred svojom publikom iskupe za težak poraz u Gornjem Milanovcu. Zna se da je ranjeni lav najopasniji, pa u skladu sa tim treba očekivati dobro izdanje Kragujevčana protiv ekipe sa kojom su prošle sezone vodili žestoku bitku u prvoligaškoj konkurenciji.

– Sigurno da bi nam pobeda u susretu sa Kolubarom, pored očekivanog napretka na tabeli, donela i određenu sigurnost i samopouzdanje za nastavak prvenstvene trke. Dobro smo analizirali igru Kolubare, znamo gde leže njihove vrline i mane, i mislim da su igrači apsolutno spremni za sutrašnju utakmicu. Biće to, po meni, sudar ekipa podjednakog kvaliteta, u kome će nijanse prevagnuti na jednu ili drugu stranu – smatra Radenković.

Za Lazarevčane gostovanje na “Čika Dači” dolazi u najnezgodnijem trenutku, nakon tri uzastopna poraza, koji su ekipu trenera Dejana Đurđevića približili samom začelju tabele. Kolubara je uz Novi Pazar ekipa sa najviše primljenih golova u dosadašnjem delu prvenstva (23), tako da se Borisavu Burmazu i njegovim saigračima iz napada pruža lepa prilika da dodatno uvećaju svoj golgeterski saldo.

– Kolubara je, poput nas, novajlija u najvišem rangu takmičenja. Sigurno će biti veoma motivisani da uzmu tri boda na ovoj utakmici i prekinu seriju slabijih rezultata. Rekao bih da smo mi u blagoj prednosti, prvenstveno iz razloga što igramo pred našim navijačima, koji nam od početka sezone daju ogroman vetar u leđa na svakom susretu, ali svakako nas očekuje još jedna izuzetno teška i zahtevna utakmica – zaključuje Burmaz.

Imali su Kragujevčani dosta problema sa povređenim igračima u prethodnom periodu, ali se čini da se polako zdravstveni bilten popravlja. Tako će strateg “crvenih” Vladimir Radenković ponovo moći da računa na najboljeg strelca ekipe Marka Mirića, koji se oporavio od povrede zarađene na susretu sa Novim Pazarom i biće u konkurenciji za susret sa Lazarevčanima.

Prodaja ulaznica za duel Radničkog 1923 i Kolubare vršiće se na blagajni kod južne kapije stadiona “Čika Dača” na dan utakmice od 13 časova. Cene karata iznose 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu.

Televizija Arena sport direktno će prenositi ovaj susret na svom prvom programu, dok će Televizija Kragujevac od 20 časova emitovati snimak utakmice.


Vojvodina 2 : 1 Proleter
Čukarički 0 : 0 Partizan
TSC 2 : 1 Voždovac
Radnik 2 : 0 Novi Pazar
Napredak 1 : 0 Metalac
Spartak ŽK 4 : 3 Kolubara
Mladost 2 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 3 1 81
2 Partizan 30 25 4 1 79
3 Čukarički 30 14 12 4 54
4 TSC 30 11 8 11 41
5 Radnički (N) 30 9 13 8 40
6 Voždovac 30 11 7 12 40
7 Vojvodina 30 11 6 13 39
8 Napredak 30 10 7 13 37
9 Mladost 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 8 12 10 36
11 Spartak ŽK 30 9 7 14 34
12 Kolubara 30 10 4 16 34
13 Radnički 1923 30 8 6 16 30
14 Proleter 30 8 5 17 29
15 Metalac 30 7 6 17 27
16 Novi Pazar 30 5 10 15 25