XS
SM
MD
LG

Međunarodni Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

U organizaciji Auto moto saveza Srbije, sportskog auto i karting saveza Srbije i opštine Vrnjačka Banja uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u Vrnjačkoj Banji je startovao Međunarodni 54. po redu Srbija reli, koje je najveće automobilsko takmičenje u Srbiji.

Ekipe su juče startovale sa Trga kulture u noćnim satima. Trasa relija je u odnosu na prošlu godinu izmenjena, odvija se samo na području opštine Vrnjačka Banja i Brus. Iz tehničkih razloga neće se voziti specijalni ispit koji se do sada vozio  na području opštine Aleksandrovac, a sada je to vrnjačka opština.

Dužina staza je 507 kilometara, dok je dužina specijalnih ispita 151 kilometar. Start je bio ispred Teniskih terena "Karović' u Novom Selu a cilj kod crkve u Gračacu. Ovaj reli se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, šampionat Srbije i šampionat Bugarske. Ove godine je oboren rekord prijavilo se 49 ekipa iz Srbije, Bugarske i Turske.

Domaćin ovog relija je obezbedio sve potrebne mere za odvijanje takmičenja uključene su sve javne ustanove i preduzeća. Meštanima je na razumevanju i strpljenju zahvalnost uputio sekretar Sportskog auto karting saveza Srbije Petar Matović, on je zvanično i otvorio ovo takmičenje. Proglašenje pobednika relija biće danas 26. septembra u popodnevnim satima.