XS
SM
MD
LG

Međunarodni turnir u Donjem Tovarniku

Girevoj sve popularniju u pećinačkoj opštini

Treći Kup Srbije u girevoj sportu

 

  Pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj spotova“, u hali u Donjem Tovarniku, 11. septembra, organizuje se „Treći Kup Srbije u girevoj sportu“.

  - Pored velikog broja takmičara iz Srbije, očekuju se i gosti iz Bugarske i Mađarske – kaže Milinko Mitrović, predsednik Sportskog udruženja Girevoj sport iz Pećinaca, koje je organizator Kupa – Ovo će biti treće po redu takmičenje koje organizujemo i svake godine „dižemo lestvicu“ što se tiče broja učesnika, a i po samom kvalitetu organizacije takmičenja. Kao i do sada, pokrovitelj takmičenja je Sportski zavez „Razvoj sportova“, kojem se posebno zahvaljujemo. Na Kupu, pored standardnih disciplina: long cycle, biathion (jerk i snatch), ove godine uvodimo i revijalne discipline, sve zbog dalje popularizacije ovog sporta. To su: mini triathlon i jednoručni triathlon. Treba napomenuti da je ovo takmičenje, ujedno, priprema za svetsko prvenstvo, koje će biti narednog meseca u Budimpešti, na kojem će učestvovati i više takmičara iz SU Girevoj sport iz Pećinaca.

  Predsednik Milinko Mitrović, napravio je i osvrt na dosadašnji razvoj udruženja i ostvarene rezultate.

  - Sportsko udruženje Girevoj sport zvanično je nastalo 20. februara 2019. godine. Grupa zaljubljenika u ovaj sport, htela je nešto novo u ovoj sredini. Udruženje ima 20 članova, koji su manje – više aktivni, sve zbog ove situacije prouzrokovane korona virusom. Najznačajnije rezultate ostvarili smo na brojnim takmičenjima u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i Mađarskoj. Svakako, najveći uspeh postigla je seniorka Ljubica Štetić 2019. godine na Prvenstvu sveta, osvajanjem bronzane medalje, ističe Milinko Mitrović.

Girevoj sport