XS
SM
MD
LG

Grujičić "probušio'' Granit

Postava FK Miločajac

Ekipa iz Miločaja nakon dva kola međuopštinske lige FSRO ima maksimalan učinak i to je u ovom momentu najvažnije njihovim navijačima. Svi su u domaćem taboru bili svesni da će samo novim trijumfom overiti tri boda doneta iz Lađevaca. Ipak, do novih bodova izabranici trenerskog tandema Spasojević-Mijatović, došli su teže nego što se očekivalo.

Nagovestili smo da je sastav Granita prava nepoznanica za sve u Miločaju, što je i pravilo kada se sastajemo protiv timova iz geografski udaljenih mesta sa teritorije Raške ili Novog Pazara. Strateg kluba iz Jošaničke Banje imao je na raspolaganju svega 11 momaka, što je dodatno opustilo prvotimce iz Miločaja, pa su u meč ušli malo laganije nego što bi trebalo. Takav pristup mogao je i da skupo košta domaće igrače, ali su na kraju meča stvari došle na svoje. Zbog oštećenja terena u Miločaju usled ekstremne suše meč je premešten u Obrvu, gde je travnati tepih odličan, na čemu se mora čestitati ljudima iz uprave obrvske Sloge.

Prvo poluvreme bilo je veoma uzbudljivo i dosta lepo za neutralne posmatrače, ali ne baš prijatno za navijače iz Miločaja, s obzirom da su gosti dva puta dolazili do vođstva, iskoristivši propuste naših defanzivaca. Miločajac se brzo vraćao u život preko iskusnih Tanaskovića i Mladena Grujičića, koji su se dobro snašli u dve situacije nakon velikih gužvi u kaznenom prostoru gostiju. Tako se na odmor otišlo sa miroljubivih 2:2. Moglo je biti i drugačije, imao je Miločajac svoje šanse, ali se u jednoj situaciji i domaći golman Đorđević našao na velikom iskušenju iz kog je izašao kao pobednik i sačuvao svoju mrežu. Želeli su silno pobedu u domaćem taboru, pa se poseglo i za određenim promenama u sastavu.

U nastavku igre ušli su dugogodišnji prekaljeni borci Šljivić, Lazarević i Milosavljević, kao i novajlija Stojanović, koji je zamenio iskusnog Tanaskovića. Bodreni od strane vernih i bučnih navijača Miločajci su na sve načine pokušavali da dođu do važnih bodova, mada se mora reći da su se i gosti podno Kopaonika pokazali u solidnom svetlu. Mogao se na ovom meču proslaviti rezervista Stojanović, koji se našao u tri veoma izgledne prilike, ali danas nije imao sreće. Gosti nose ime po jednoj od najtvrđih i najotpornijih stena u prirodi, pa je malo nedostajalo da opravdaju svoj naziv i u drugom poluvremenu ostanu neokrznuti. Kako je vreme proticalo, rasla je i nervoza među brojnim domaćim pristalicama, a bilo je i negodovanja na neke odluke arbitara. Ipak, svima njima muke je prekratio golgeter Grujičić, koji je našao tačku pucanja Granita i po drugi put se upisao u strelce, na oko 5 minuta pre kraja meča. Kao dvostruki strelac, popularni "Mušir" svakako će poneti epitet igrača utakmice, a mogao je danas i do het-trika, posebno u situaciji, kada nakon pasa Veskovića nije bio precizan iz neposredne blizine. Rezultat se do kraja meča nije menjao.

Utisak je da su Miločajci zaslužili 3 boda, jer su ispoljili veliku borbenost i zalaganje, na čemu im se mora odati priznanje. Bilo je naravno i grešaka, ne sumnjamo da će stručni štab ukazati na iste i raditi sa igračima na njihovom iskorenjavanju, kako se ne bi ponavljale na narednim mečevima. Borbeni gosti zaslužuju čestitke na fer igri i ne bi bilo nezasluženo ni da su uspeli da sačuvaju nerešen ishod. Verujemo da će se konsolidovati u narednim kolima. Domaći klub duguje zahvalnost svima koji su došli u Obrvu i podržali prvotimce, a kako su krenule kiše za kojima je teren u Miločaju vapio, nadamo se da će već naredni meč Miločajac kao domaćin odigrati kod svoje kuće. Miločajac je rezultatski odlično startovao, ali slede novi teški izazovi, a prvi od njih već naredne nedelje u Vranešima, protiv tamošnjeg Borca, možda i najkvalitetnije ekipe u ovom rangu.

Miločajac - Granit (Jošanička Banja) 3:2 (2:2)

Miločajac: Đorđević-Nedeljković, A. Grujičić, Šarac, Vesković-Marinković, Čubrić, Danilović -Božić, Tanasković - M. Grujičić. Igrali su još: Šljivić, Stojanović, Lazarević i Milosavljević, stručni štab Spasojević i Mijatović.


Gruža 4 : 0 Omladinac
Apolon 2018 4 : 0 Mineral 2015
Studen Vitez 3 : 5 Jedinstvo (G)
Lazac 1 : 1 Borac
Miločajac 3 : 2 Granit
Mlada krila 4 : 0 Jedinstvo (D)
Jovo Kursula 5 : 1 Popovići Vrnjci
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mlada krila 2 2 0 0 6
2 Jedinstvo (G) 2 2 0 0 6
3 Jovo Kursula 2 1 1 0 4
4 Gruža 2 1 1 0 4
5 Lazac 2 1 1 0 4
6 Borac 2 1 1 0 4
7 Apolon 2018 2 1 0 1 3
8 Miločajac 1 1 0 0 3
9 Jedinstvo (D) 2 1 0 1 3
10 Omladinac 2 1 0 1 3
11 Granit 2 0 0 2 0
12 Kraljevo Hajduk 1 0 0 1 0
13 Studen Vitez 2 0 0 2 0
14 Mineral 2015 2 0 0 2 0
15 Popovići Vrnjci 2 0 0 2 0