XS
SM
MD
LG

PLS: Timok 1919 ispod Kraljevice nije izgubio četiri godine, novi derbi u Ivanjici

Foto: Prva liga Srbije

Polako se zahuktavaju borbe na prvoligaškoj sceni. Prethodna dva kola su pokazala da favoriti idu prema planu, solidno su se pozicionirali i merkaju snagu rivala. Više se očekivalo od Loznice, Železničara, Zlatibora, prijatno su iznenadili vodeći OFK Žarkovo, Radnički, Mladost GAT... Naredno treće kolo pruža nam nova uzbuđenja i donosi neizvesne okršaje.

Sutra su na programu dva meča, u Ivanjici i Beogradu. Opredelili smo se da epitet derbija ponese duel između Javor Matisa i Radničkog iz S. Mitrovice. Oba tima su sakupila po četiri boda, s tim da su gosti sa Save bili ubedljivi protiv Timoka 1919. Trener Milović je u nekoliko navrata gledao rivala i zaključio da se radi o brzom, dobro uigranom i selektiranom sastavu. - Biče teže, naglašava, nego na dve prethodne utakmice, jer je Radnički selektiran tim od prošle godine. Treba nam vremena da se još uigramo i sve smo tome podredili. Javor Matis će biti jači za Balabanovića, Radovića, Lakića, Pešića i Grabeža, dok je Maričić povređen.

U Radničkom vlada dobra atmosfera i sa optimizmom putuju u Ivanjicu. Poznato je da domaćin kod kuće igra napadački, bez respekta i daje 200 odsto. Dobro su se pojačali i prevagu odnose internacionalci iz Brazila. Igraće otvoreno na gol više, i nadaju se još jednom pozitivnom rezultat. Petrović je ponovo osetio bol i biće pošteđen, dok će Janković biti u kombinaciji za tim.

Iza južne tribine "Rajka Mitića" sastaće se RFK Grafičar i Železničar. Pančevački prvoligaš nije startovao kako je želeo i prilika da nadoknade propušteno pruža se protiv najmlađeg sastava u ligi. Ni domaćin nije najbolje počeo i još su pod utiskom velikog preokreta u Dobanovcima. Trener Aničić dobro poznaje sistem igre rivala. Zna da ih predvode iskusni Todorovski, Ibanjez i Vidić, i mlada garda sa Radulovićem, Babićem, Matićem i ostalima. Mogu, kaže, da odigraju sjajno, a, zbog mladost, i da podbace.

U subotu su na programu tri duela, i nema sumnje da je Mačva veliki favorit protiv Kabela. Trener Milan Belić preuzeo je Novosađani pre dve nedelje i na raspolaganju ima 6-7 omladinaca iz Vojvodine, par iskusnijih igrača i Kabelovu mladost. Analizirali su Šapčane i zaključili da imaju iskusan sastav, igraju dopadljivo i prùžili su dobre rezultate u prva dva kola. Gost ulogu favorita prepušta domaćinu i testirapće svoje mogućnosti kako bi videli gde su naspram protivnika. 

U Bačkoj Palaci odigraće se zanimljiv i neizvestan duel. U goste stiže iskusan i čvrst sastav Budućnosti, osokoljen neočekivanom pobedom nad mladim "grafosima". Domaćin je u velikoj meri izmenio tim, poseduju mlade igrače koji su još nepoznanica za rivale. Igraju borbeno i na rezultat i u Dobanovcima su uvereni da mogu ponoviti igru iz drugog poluvremena prethodne utakmice. Domaćin će posebnu pažanju posvetiti iskusnim Pajoviću, Janjiću, Iliću... Budućnost, smatraju, igra čvrsto, defanzivno, nezgodni su iz prekida.

Inďija sa maksimalnim učinkom i bez primljenog gola, u dobrom raspoloženju dočekuje Rad. Dobri rezultati su odraz kvalitetnog rada i mogućnosti tima ovim nisu limitirane i uvek će težiti ka višem i boljem. Analizirali su igru "građevinara" i zaključili da imaju novoformirani tim i traže svoj model igre. U Inđiji su spremni na svaku vrstu iznenađenja i neće ih potceniti. Trener Ivanović je zadovoljan izdanjem protiv Javor Matisa. - Odigrali smo, kaže, hrabro i odvažno i još smo tanki u napadu. Idemo na pobedu, daćemo sve od sebe pa šta bude. Gosti će biti lišeni usluga Miličkovića i Đurđevića, dok kod domaćina izostaje suspendovsni Rađen.

Preostale tri utakmice na programu su u nedelju. Zanimljivo će biti u Zaječaru gde gostuje IMT-e. U Timoku 1919 žele da očuvaju oreol neporaženosti ispod Kraljevice. Prema nezvaničnim podacima Zaječarci, verovali ili ne, već četiri godine nisu osetili gorčinu poraza što je presedan za naše prilike. Domaćin neće biti kompletan jer ima bolesnih i povređenih igrača, a Rudić je suspendovan. Znaju da "traktoristi" imaju dobru tranziciju, precizne pasove, brze krilne igrače, i sve ono što krasi jednu uspešnu ekipu. 

Ko bi rekao da će meč između OFK Žarkova i Loznice biti odmeravanje snage vodećeg domaćina i poslednjih gostiju. Ako je tim iz Makiške šume najprijatnije iznenađenje, ekipa sa Lagatora je neprijatno iznenadila. O domaćinu trener Mićić govori sa uvažavanjem. - Pored dve pobede, kaže on, postigli su šest golova, nisu savladani, za razliku od nas koji još nismo poentirali. Ne idemo sa belom zastavom i na kvalitet pokušaćemo da izvučemo pozitivan rezultat, odnosno osvojimo bod. U tim se vraća oporavljeni Vraštanović. 

Na Švajcariju stiže neugodan sastav Mladosti GAT. U Čajetini se popravilo raspoloženje posle osvojenog prvog boda na Novom Beogradu. Oprezni su u izjavama i znaju da se radi o nimalo naivnom timu, igraju tvrdo i znaju da odigraju na nulu. Teško daju i teško primaju golove, i u redovima domaćina su uvereni da ko da prvi gol pobediće. 


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9