XS
SM
MD
LG

PLS: Loznica ponovo na otvaranju drugog kola, u derbiju dočekuje Inđiju

Foto: Prva liga Srbije

Premijera u Prvoj ligi Srbije protekla je prema očekivanjima, izuzev par susreta koji se mogu svesti u iznenađenja. Ispred nas je drugo kolo koje donosi nova uzbuđenja i neizvesnost. Ponovo će Loznica sutra otvoriti kolo u novom derbiju, u Klupcima, protiv Inđije. Biće to prilika da izbrišu minus iz Ivanjice.

Za Inđiju trener Mićić tvrdi da se dobro pojačala i žele ekspresan povratak u elitu. Domaćin se uzda u realizatorske sposobnosti Komarčevića i još nekoliko kvalitetnih individualaca, kao i podršci vernih navijača za koje tvrde da im mogu biti 12-i igrač. Na povrede se žale Vraštanović i Milinković, ali će najverovatnije biti u kombinaciji za sastav tima. Na drugoj strani gosti se neće braniti, igraće napadački, na gol više. Znaju da Loznica nije puno menjala, dugo su na okupu i poznato je da trener Mićić forsira napadačku  opciju, i žele da ponove efikasnost iz prošle sezone.

Još jedan susret privlači pažnju, reč je o duelu između uzdrmanog Železničara i Mačve. Trener Aničić je bio surovo iskren kada je rekao da je poraz u Žarkovu bila najlošija utakmica u njegovoj karijeri. Kaže da ništa nisu uradi i da je to bio loš dan svih koji su imali udela u porazu. Kako porazi, tako i pobede se zaboravljaju i u Pančevu su okrenuti narednom protivniku Mačvi za koju Aničića vežu lepe uspomene. Iskusan strateg do tančina je upoznat sa igrom Šapčana. - Ekipa je, kaže, spoj mladosti i iskustva. Glavna opasnost preti od iskusnijih igrača kao što je kapiten Adamović, Pešić, Jevtić, Mićanović, mladi Arambašića, Samurovića... Pančevci su u obavezi da se, posle dužeg vremena, iskupe pred svojim navijačima dobrom igrom i pobedom. Trebalo bi da se oporave rekovalescenti Mićić i Đođević, dok je Knežević i dalje van stroja.

Utakmica u Sremskoj Mitrovici trebalo bi da donese zanimljiv i dopadljiv fudbal. Radnički će protiv sebe imati poletne i pune samopouzdanja Zaječarce. Osokoljeni pobedom na Zlatiboru, gosti neće puno menjati i zaigraće otvorenog garda, striktno primenjujući svoju viziju koja im je donela toliko uspeha u poslednje vreme. Timok 1919 biće jači za dva nova igrača, internacionalca Kinsliga i štopera Mitrovića.

Rad je ponovo domaćin, ovog puta ugostiće Javor Matis, jednog od kandidata za najviši plasman. Trener Ivanović ulogu favorita, bar na papiru, prepušta gostima, ali će pokušati da se domognu prve pobede. - Zadržali su okosnicu tima, igraju čvrsto, snažno, prava su takmičarski ekipa, koja zna da igra na rezultat. Čeka nas ozbiljan protivnik, koji u pripremnom periodu nije primio gol i biće teško probiti ih - navodi iskusni strucnjak, koji koristi svaku priliku da se što bolje upozna sa pojedinim igračima. 

U Dobanovcima srešće se iskusan sastav domaćina i mladost RFK Grafičara. Zvezdina filijala je pokazala da zna da igra na rezultat, mada trener Đurovski forsira otvoren, napadački fudbal, i svi su izgledi da će se strelci i jedne i druge ekipe probuditi. Gost je pokriven na svim pozicijama mladim igračima, pojačan sa iskusnim Ibanjezom i Todorovskim. Trener Petrović na raspolaganju će imati sve igrače. 

Mladost GAT će ugostiti OFK Bačku u Čelarevu, gde će biti domaćini u prvom delu prvenstva. Prošle nedelje osvojili su prvi prvoligaški bod, mada se ne mogu oteti utisku da su bili bliži pobedi od domaćina. Trebaće vremena da se novi igrači uigraju, treba podsetiti da je protiv RFK Grafičara na teren istrčalo deset novajlija i Divac. Domaćin očekuje neizvesnu utakmicu, jer de radi o kvalitetnom rivalu koji je uspeo da iznenadi pojačan IMT-e. Mladost GAT je od juče jača za Karaća, bivšeg igrača Kabela. U Bačkoj Palanci su optimisti i očekuju zanimljivu i tešku utakmicu. Poznato je da snaga Palančana leži u čvrstom kostura tima, odbrani i veznom igračima  predvođeni  povratnikom Petrićem, Popovićem, Milovanovićem, Sevićem, Mijićem...

Poraz IMT- a spada u iznenađenje prvog kola. "Traktoristi" su se propisno ispromašivali u Bačkoj Palanci. Kako navodi iskusni stručnjsk Šimičić, nije bilo dovoljno koncentracije u završnici, izostala je agresija, i pažnja kod prekida kada su primili gol. Problem je u kasnijem priključenju ekipi bivših igrača Kabela koji nisu odradili pripreme sa ekipom. - Zlatibor napada sa manje igrača, najčešće sa trojicom, ostali su uvek iza lopte. Moramo ih otvoriti na vreme, podesiti nišanske sprave i biti efikasni - reči su Šimičića koga brine povreda kapitena Markovića. 

U nedelju na Štrandu snage će odmeriti mladi sastav Kabela i tim prvog kola OFK Žrkovo. Novosađani se polako kompletiraju, doveli još par igrača, stigla su četiri omladinaca Vojvodine i vratili su Šljivančanina i Lučića. Akteri se slažu da su gosti favoriti, ali to treba da dokažu na terenu. Domaćin zna da najveća opasnost preti od brzih bočnih igrača i strelca Zuvića, tako da će posebnu pažnju posvetiti odbrambenim zadacima.  


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9