XS
SM
MD
LG

Kraljevačka deca za novo lice "belih"

Posle duge pauze, sa pripremama za novu sezonu su počeli i košarkaši kraljevačke Sloge. Prozivka i prvi trening održani su u novoj hali sportova gde će se odvijati trenažni proces do početka sezone. Sloga je promenila i podmladila sastav u odnosu na prošlu sezonu. U timu su ostali Nikola Kostić, Stefan Matović, Luka Spasojević, Bogdan Petrović, Bogdan Savić, a u klub se vraćaju Đorđe Simeunović, Dejan Bjelić i na poziciji centra Aleksandar Beloica. Uspeli su u kraljevačkom prvoligašu Slogi da posle par godina vrate u svoje redove mladog Stevana Karapandžića, a ugovor je potpisan i sa Lazarom Živanovićem koji je bio u C. zvezdi, Realu, SAD-u i trebalo bi da predstavlja pojačanje. Kako nas uveravaju iz kluba sa Ibarskog keja, intezivni su razgovori sa Filipom Samojlovićem da ostane u Slogi, ako do dogovora ne dođe potražiće se drugo rešenje na tom mestu. U planu je još jedan igrač na spoljnoj poziciji i to bi bio sastav Sloge za novu takmičarsku sezonu.

Prošle sezone smo imali prilično iskusnu ekipu koja, usled situacije koja je vladala, svega što se dešavalo, nije ostvarila rezultat kakav smo očekivali. Borili smo se za opstanak do poslednjeg kola i uspeli da sačuvamo status KLS ligaša. UO kluba je potom doneo odluku da za novu sezonu značajno podmladi tim i da se šansa pruži kraljevačkoj deci, da vratimo u svoje redove igrače koji su odavde krenuli u svet. Mislim da smo u tome uspeli, tim je skoro selektiran i nadamo se boljim igrama i rezultatima nego prošle sezone. Takođe, u opvom timu vidimo osnovu za neku narednu sezonu kada ćemo imati mnogo veće mabicije. Krajnji cilj je Sloga u ABA ligi, ali dug je put i moramo biti strpljivi i naporno raditi da bi realizovali plan – kaže Uroš Matić, predsednik KK Sloga.

Prvo okupljanje i trening košarkaša kraljevačke Sloge

Prvi čovek kluba posebno naglašava ogroman posao koji je urađen da se reši dužnička kriza u Slogi. Uz pomoć lokalne samouprave, Sloga je vratila skoro 16 miliona dinara duga od ukupno 20 miliona koliko je dug iznosio kada je aktuelno rukovodstvo preuzelo upravljanje Slogom.

Trenuntni dug Sloge je oko šest miliona dinara. Samo u ovoj godini smo već vratili šest miliona dinara duga, što je trećina budžeta kluba. To su dugovi koju decenijama opterećuju Slogu, ogromna je pomoć grada da se rešimo dužničke krize, jer ćemo tek tada moći da računamo na veća ulaganja u sportski sektor i da realizujemo planove koje imamo. Važno je istaći da aktuelno rukovodstvo do sada nije napravilo ni dinar duga, sve obaveze smo izmirili, kako prema igračima, tako i poveriocima, a to u datim okolnostima nije bilo ni malo lako. Trudimo se da radimo domaćinski, transparentno i očekujem da naredne godine u ovo vreme Sloga bude bez dugovanja, sa jasnim budžetom i realizacijom takmičarskih planova – zaključuje Uroš Matić predsednik Sloge.

Na prvom treningu „belih“, dvadeset košarkaša je pozdravio i prvi trener Dragan Kostić koji je prošle sezone kao treće rešenje uskočio da spase klub od ispadanja iz elite.

Počelio smo rad u dobroj atmosferi. Vidi se da su se igrači uželeli lopte i treninga, ima ih dvadeset na parketu i nadam se da će ih taj entuzijazam i želja držati sve vreme pripremnog perioda. Podmladili smo tim, vratili našu decu, mislim da imamo vrlo kvalitetan sastav i kroz naporan rad koji nas čeka učinićemo sve da budemo konkurentni. Pažnju ćemo pokloniti i mladim igračima, to sam činio i prošle sezone u jako važnim i bitnim utakmicama i vratilo nam se na pravi način. Kompletan pripremni period sprovešćemo u Kraljevu, imaćemo dovljan broj kontrolnih utakmica, a kao i svake sezone očekumemo gostovanje kraj Ibra naših najtrofejnijih klubova. Moja najveća želja je da se omogući navijačima da se vrate na tribine. To je ogromna prednost za Slogu i tada smo duplo jači od svih – uverava Dragan Kostić, trener košarkaša kraljevačke Sloge.

Sloga će novi tim predstaviti za tri nedelje kada će uslediti prve kontrolne utakmice. navijali su već nestrpljivi, jer žele Slogu jaču i bolju nego prethodnih godina.