XS
SM
MD
LG

Sportsko leto u Bečeju: Mladi dobijaju sadržaje po želji

Dijana Peter na pres konferenciji sa predstavnicima očekivanih turnira - foto: V. Jankov

Prestankom sportske takmičarske sezone bez prisustva gladalaca, u Bečeju se, zahvaljujući ukidanju vanrednih mera zbog Kovida-19, "otvorilo" sportsko leto u kojem će moći da uživaju ljubitelji sporta. Tačnije, nekoliko akcija u atletici, basketu, košarci, malom fudbalu i fudbalu popunili su vikende tokom juna i polovine jula. Veliku ulogu u svemu imala je i opštna Bečej, koja preko Kancelarije za mlade logistički pomaže organizaciji atraktivnih sportskih manifestacija u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Bečeju.

- Ideja mladih u našoj sredini bila je da se organizuju sportsko-rekreativni turniri i mi smo ih podržali, kako bi tokom leta imali sadržaj koji odgovara njihovim željama, naglašava koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijana Peter i dodaje. Uložićemo u ove akcije oko 400.000 dinara za kupovinu medalja, pehara, opremu.

Sve je počelo minulog vikenda organizacojom turnira za mlađe kategorije. Pod krovom „hrama sportova“ održan je Četvrti košarkaški turnira „Trofej Bečeja 2021.“ sa oko 200 devojčica i dečaka, a na gradskom stadionu kraj okupilo se 660 fudbalskih klinaca u kopačkama.

Ovog vikenda je na programu u dvorištu DTV Partizan turnir u fudbalu „tri na tri“, koji je okupio 32 ekipe, a nagradni fond je 150.000 dinara. I kad se u ponedeljak završi turnir u Bečeju, počinje u Bačkom Gradištu, ali se tamo igra na travi. Očekuje se više od 20 ekipa na Četvrtom memorijalu "Milovan Jović", gde je nagradni fond 200.000 dinara.

Od kako su se futsaleri Bečeja vratili u elitu Srbije, mali fudbal je dobio na popularnosti u Potisju, pa se očekuje da turniri u ovom sportu privuku pažnju igrača i navijača u Bačkom Petrovom Selu i bečejskom naselju Novo Selo. U najvećem potiskom selu turnir startuje u nedelju, 20. juna, a u bečejskom Novom selu tri dana kasnije i igraće se na rekonstruisanom asfaltnom terenu u centru preko puta pijace.

Prvog julskog vikenda na redu je četvrti „Trofej Bečeja 2021.“ u basketu, koji, po pravilu, na platou ispred Gradske kuće okuplja znatan broj "baskatša" ne samo iz Bečeja. Narednog vikenda će se održati atraktivna atletska manifestacija „Bečejska desetka“, koja, pored osnovaca u trkama na 200, 400 i800 metara, okuplja atletičare i rekreativce cele Srbije na trkama od 5.000 i 10.000 metara.