XS
SM
MD
LG

Pionirke i juniorke u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja je oduvek bila pravi raj za turiste i sportiste. Ovoga puta u blagodetima ovog nadaleko čuvenog turističkog centra uživaju odbojkašice Srbije u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji.

Pionirska selekcija

Pionirska selekcija pod dirigentskom palicom Nemanje Zekića priprema se za Evropsko a juniorke sa selektprom Vladimirom Vasovićem uzimaju zalet za Svetsko prvenstvo.

- U Vrnjačkoj Banji trenira šesnaest pionirki koje će trenirati do 19. juna a onda se selimo u Obrenovac gde ćemo sprovesti drugi deo priprema kaže selektor pionirki Nemanja Zekić.

Naravno da su reprezentativke zadovoljne boravkom i pripremama. Imaju, kažu, odlične uslove za rad, domaćini su ljubazni...Juniorska reprezentacija satsavljena je od devijaka do 20 godina starosti (2002. i mlađe)

Juniorska selekcija

- Na pripremama je dvadeset devojaka - raporira Vasović selektor juniorskog pogona. Mi ćemo takođe završiti prvi deo priprema 19, juna a nastaviti rad u Ubu. Tu će biti glazura sve do odlaska na Svetsko prvenstvo.

Pionirke će od 10. do 19. jula igrati sa najboljim selekcijama Hrvatske, Italije, Bugarske, Slovačke, i Rumunije. To je sastav prve grupe koja će prvi deo prvenstva odigrati u Mađarskoj. Utakmice druge grupe odugraće se u Slovačkoj.

Svetsko prvenstvo za juniorke počinje 9. jula trajaće deset dana učestvuje 16 ekipa koje biti podeljene u dve grupe a igraće se u Holandiji i Belgiji.

MATURANTKINjE U KLUPAMA

U Odbojkaškom savezu Srbije, kao i uvek, bili su izuzetno spremni. Pored priprema mislili su i na obaveze koje imaju osnovke maturantkonje.

Pionirke u klupama foto: OSS i Stole

- U selekciji je jedanaest devojčica koje očekuju prijemni ispiti za srednje škole. Zato samo angažovali i profesorke koji ih pripremaju za ono što ih očekuje na toj proveri znanja - kaže Biljana Mihajlović koordinator rada mlađih kategorija u OS Srbije

Autor: Stole PETKOVIĆ