XS
SM
MD
LG

Nepravda prema mladoj Teodori Đorđević na džudo turniru

Teodora Đorđević uspešna džudistkinja "Goča" iz Vrnjačke Banje

U rekreativnom sportskom centru u Zvorniku, u Republici Srpskoj, održan je treći Međunarodni džudo turnir "Zvornik Open 2021". Učestvovalo je 752 takmičara iz 46 klubova iz Federacije BIH, Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Mađarske.

U uzrasnoj kategoriji starije devojčice u težinskoj kategoriji +63 kg takmičila se i džudistkinja Goča iz Vrnjačke Banje Teodora Đorđević, u ovoj kategoriji bilo je sedam takmičarki. Teodora je u prvoj borbi četvrt finale pobedila Nataliju Strigić iz džudo klub Akademija Jočić - Srbija iponom. U drugoj borbi u polufinalu pobedila je iponom takmičarku Danijelu Kajzatović džudo kluba Srpski Soko Zvornik - Republika Srpska koji je orgnanizator turnira.

U finalu se sastala sa takmičarkom Teodorom Bošković iz džudo kluba Sokolovi iz Zvornika Republika Srpska i pobedila je Iponom. A onda je sudija poništio odluku i pobedu dodelio poraženoj takmičarki, a razlog je taj da je Teodora Đorđjević prilikom pozdravljanja posle završenog meča i proglašenja pobednika navodno rukom gurnula protivnicu. Sudija je to podveo pod nesportsko ponašanje, što niko nije video osim trenera njene protivnice, klupskih drugarica i drugova i rodbine koja je navijala uz borilište gde im nije mesto, a nisu hteli ni snimak da pogledaju, tako da su je drastično oštetili.

Teodora kao pobednica nije imala motiv ni razlog da tako nešto uradi a ja u svojoj trenerskoj karijeri nisam ovaku nepravdu video niti nešto slično čuo. Tako je Teodora Đorđević zauzela drugo mesto i srebrnu medalju iako je pobedila vrlo efektno u svim borbama sve svoje protivnice u borbama koje nisu trajale do 30 sekundi, kaže ogorčeno predsednik i trener trofejnog Džudo kluba Goč iz Vrnjačke Banje Zoran Stamenić. Ona je moralna pobednica ne razumem zaista sudijsku odluku, napominje sa čuđenjem Zoran Stamenić!