XS
SM
MD
LG

Tenerife prejake za Igokeu

Foto: Igokea

Košarkaši igokee porazom su otvorili TOP16 fazu FIBA Lige šampiona. Igokeu je u Laktašima savladala ekipu Tenerifa, rezultatom 82-62.

Igokea je defanzivno dobro otvorila susret ali je u napadu bilo dosta nervoze. Ipak, vodili su 12-7. Međutim, serijom trojki Tenerife dolaze do preokreta i na kraju su dobili prvi period sa 21-15. Tenerife su nastavile sa sjajnom igrom u drugom periodu te su došli do +13. Tada se desila malo i komična scena. Naime, nešto je odjeknulo a ispostavilo se da su pale reklame.

Uslijedio je mali prekid a taj prekid je godio Igokei. Pojačali su energiju u odbrani ali su dobili i potrebnu mirnoću u napadu. Malo po malo vraćali su se u igru da bi bacanjima Jošila smanjili vodstvo gostiju na 37-34.

Igokea se u trećem periodu dobro držala iako su gosti konstantno vodili. Držali su sjajan priključak do same završnice kada Tenerife koriste jeftine greške Pota i Jovanovića i dolaze do +8.  U poslednjem periodu Igokea je pala i ostala bez snage. Uz to, Karmajkl i Grej jeftinim nesportskim dodatno su zakomplikovali situaciju svojoj ekipi. Na kraju su gosti mirno priveli meč kraju i upisali pobjedu.

Salin je predvodio goste sa 19 poena dok je Jovanović predvodio Igokeu sa 13. poena.