XS
SM
MD
LG

Promovisan humanitarni kalendar KK "Oldtajmeri" iz Trstenika

KK ‚‚Oldtajmeri'' Trstenik

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u košarku iz Trstenika nije prekidala druženje i aktivno igranje košarke vise od dve decenije, pre tri godine zvanično je registrovan i klub "Oldtajmeri".Osim omasovljenja kluba radi se i na uspostavljanju kontakata, pa je to ostvareno sa kolegama iz Niša, Beograda i Nikšića i već je odigrano nekoliko utakmica. U izdanju ovog kluba nedavn o je promovisan humanitarni kalendar, pa je njihova ideja naišla na širu pozitivnu podršku širom Srbije pa i van njenih granica.

- Košarkaški klub "Oldtajmeri" je jedan kuriozitet za celu Srbiju i to je nešto što mi ovde trebamo da budemo ponosni i što treba da gajimo. Kao što je poznato košarka je tradicija u Trsteniku, muška i ženska poslednjih 40 godina, pa do danas. Mnoge su generacije ovde prošle a evo mi najstariji košarkaši pokušavamo da nastavimo neki kontinuitet i da igramo košarku, kaže Miodrag Miljković košarkaš "Oldtajmera". Članovi ovog kluba su aktivni, na treninge dolaze vise od 16 ljudi, svi žele masovnost i time žele da naprave nešto po čemu će Trstenik postati poznat u Srbiji. Miljković ističe da su članovi ovog kluba uspeli nedavno da naprave humani termin u okviru kalendara, gde su pokušali da kroz svoje fotografije, na jedan polu duhovit način da predstave jednu ekipu, koja će biti zanimljiva poslovnim partnerima, da što više ljudi kupe taj calendar i da se od tih para uradi nešto dobro za Trstenik, odnosno da se taj prikupljeni novac uplati na tekući račun Udruženja za pomoć deci oboleloj od raka. Ovakve i slične akcije biće nastavljene i u narednom periodu,dodaje Miodrag Miljković.

Prema rečima jednog od osnivača KK "Oldtajmeri" dr.Dragana Blagojevića, pored druženja članovi ovog kluba bili su i učesnici dva održana Međunarodna košarkaška turnira veteran na Zlatiboru, koji ove godine nije održan zbog pandemije korona virusa, tamo su osvojili jedno treće mesto ali kako ističe dr. Blagojević rezultati su na zavidnom nivou. Na inicijativu "Oldtajmera" oformljen je košarkaški savez opštine Trstenik, dodaje Milomir Trošić član ovog trsteničkog kluba, čiji će cilj biti omasovljenje košarkaškog sporta na području trsteničke opštine. Tako će se formirati i košarkaški klubovi u selima Stopanja, Ugljarevo i Medveđa.