XS
SM
MD
LG

KMF Crvena zvezda - Da li je bajka trajala samo jedno leto?

Miloš Alilović - bivši trener crveno-belih (foto: mojacrvenazvezda.net)

Pre nešto manje od dva meseca KMF Crvena zvezda predstavljala je Srbiju u UEFA Futsal Ligi šampiona. Crveno-beli "majstori igre na petoparcu" pružili su žestok otpor najboljoj i najskupljoj svetskoj futsal ekipi, francuskom ACCS-u. I pored poraza rezultatom 3:7 pokazali su da je ovaj sport u Srbiji u ekspanziji i da se u narednom periodu od srpskog futsala mogu očekivati lepe vesti.

Međutim, danas, početkom 2021. godine i dalje zvanični srpski futsal šampion nalazi se na ivici ponora. Crveno-beli klub je usled velikih finansijskih problema tokom zimskog prelaznog roka bukvalno desetkovan odlascima. U prvim satima Nove godine objavljeno je da je prvi trener kluba Miloš Alilović napustio kormilo crveno-belih i preuzeo ekipu beogradskog FON-a. Pored njega dres "Studenata" na proleće će poneti i golman reprezentativnog kalibra Jakov Vulić, čime ekipa FON-a sigurno postaje jedan od glavnih konkurenata za osvajanje šampionskih lovora.

I aktuelni jesenji prvak, ekipa KMF Novi Pazar pronašla je pojačanja među crveno-belima. Put sedišta Raškog okruga krenuli su Andreja Stojčevski i Lazar Milosavljević, pa Novopazarci uz još neka pojačanja koja su doveli iz drugih klubova predstavljaju glavnog kandidata da naslede KMF Crvenu zvezdu na šampionskoj poziciji. 

Lista odlazaka tu se ne završava. Davor Popović i Stefan Stanojević nakon UEFA Futsal Lige šampiona u novembru prethodne godine, ovog proleća će igrati na terenima trećeg ranga srpskog futsala. Oni su postali igrači KMF Novi Sad sa kojim će pokušati da se kroz vojvođanski plej-of dokopaju Druge Futsal lige Srbije. 

Na kraju, dojučerašnji kapiten crveno-belog futsal kluba, bivši reprezentativac i živa legenda srpskog futsal sporta Marko Perić u narednom periodu nosiće dres ekipe KMF Loznica grad i probati da pomogne Lozničanima u borbi za plasman u elitni rang.

KMF Crvena zvezda jesenji deo Prve Futsal lige okončala je na četvrtoj poziciji sa 16 osvojenih bodova. I da su svi navedni futsaleri ostali deo crveno-belog kluba teško bi se uključili u borbu za šampionski pehar jer nakon devet odigranih mečeva imaju priličan zaostatak za ekipama Novog Pazara i FON-a, ali novonastala situacija ne dozvoljava uopšte da se vodi računa i da se razmišlja o bilo kakvom sportskom rezultatu, već se sve snage moraju usmeriti na pokušaj fizičkog opstanka kluba.

Da li je bajka trajala samo jedno leto?


18 .kolo Prva Futsal liga
FON 2 : 2 Kalča
Crvena zvezda 4 : 5 Ekonomac
Konjarnik 5 : 0 Winter sport
Novi Pazar 4 : 2 Zemun Samo pravo
Nova Pazova 4 : 2 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 18 14 2 2 44
2 Novi Pazar 18 12 2 4 38
3 Vranje 18 11 2 5 35
4 Winter sport 18 9 0 9 27
5 Konjarnik 18 8 1 9 25
6 Kalča 18 7 2 9 23
7 Zemun Samo pravo 18 7 2 9 23
8 Crvena zvezda 18 6 1 11 19
9 Nova Pazova 18 5 0 13 15
10 Ekonomac 18 4 2 12 14