XS
SM
MD
LG

Futsal klub Crvena Zvezda pred velikim izazovima

Nakon osvojene titule prvaka Srbije u futsalu Crvena Zvezda je imala premijerno učešće u Ligi šampiona, gde je za protivnika dobila prvaka Francuske, Asner Vilnev, sa svetski poznatim zvezdama, Portugalcima Rikardinjom i Koeljom, francuskim reprezentativcima Mohamedom, Lutinom i Belhađom, kao i srpskim internacionalcem na golu Aksentijevićem. Iako su pružili veliki otpor, eliminisani su iz daljeg takmičenja rezultatom 7:3, a o snazi šampiona Francuske govori i podatak da su u drugom kolu Lige šampiona, proteklog vikenda, bili bolji od Italijanskog prvaka Pezara i kvalifikovali se u osminu finala najeminentnijeg takmičenja na kontinentu.
Tim Crvene Zvezde našao se u Parizu zahvaljujući donaciji kompanije CarGo Technologies i agilnom predsedniku kluba Aleksandru Vučiću, međutim finansijski problemi izazvani pandemijom COVID - 19 nisu mimoišli ni našeg šampiona. U tekućem prelaznom roku klub je jedan za drugim napustilo 6 igrača, kao i trener Miloš Alilović koji je sa reprezentativnim golmanom Jakovom Vulićem prešao u ambiciozni FON. Potom se odlasci ređaju kao na traci, pa su reprezentativci Lazar Milosavljević i Andreja Stojčevski otišli kod lidera na tabeli u Novi Pazar. Još jedan reprezentativac Davor Popović je zajedno sa Stefanom Stanojevićem pojačao trećeligaša Novi Sad, a kapiten i vođa šampionske ekipe, Marko Perić, u drugoligaš Loznicu grad. Tako se prošlogodišnji šampion našao u nezavidnom položaju, kako finansijskom tako i igračkom. 
Boris Golijan, podpredsednik kluba, nam je preneo najnovija dešavanja, gde smo saznali da je materijalna situacija teška, a evo i njegovih reči - Čekamo odgovor od par jakih kompanija, nadamo se da će bar neka od njih postati sponzor. Usled situacije prouzrokovane pandemijom Korona virusa kako u svetu tako i u našoj zemlji, a koja se odrazila i na sport, naš klub se susreo sa znatno umanjenim prihodima od sponzorstava i donacija koja predstavljaju jedini izvor finansiranja. Usled nemogućnosti da obezbedimo dovoljno sredstava da bismo zadržali postojeći igrački kadar došlo je do prekida saradnje sa većim brojem igrača i trenerima koji su u prethodnoj sezoni našem klubu doneli šampionski pehar i obezbedili učešće u Ligi šampiona. 
Zatim u dahu nastavlja - Obzirom na veoma nepovoljne ekonomske prilike i neizvesnost koje je pandemija donela, pred našim klubom je težak period u kome nam predstoji pokušaj pronalaženja novih preduzeća i prijatelja sporta, a koji bi svojim donacijama i sponzorstvima pomogli da konsolidujemo klub i da se u narednom periodu vratimo na šampionske staze. Takođe, pred nama je izbor trenera i formiranje nove grupe igrača koji bi dostojno reprezentovali grb Crvene Zvezde. Nadamo se da ćemo uspeti u tome i da će se Crvena Zvezda uskoro vratiti na mesto koje joj i pripada. Ovim putem pozivam sve zainteresovane privrednike i kompanije koji bi želeli da postanu deo našeg kluba, da nam se jave, a mi smo spremni da ostvarimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. - reči su na kraju besede podpredsednika kluba. 
Nadamo se da će se sponzori javiti i da će se jedna lepa futsal priča nastaviti na najvišem mogućem nivou, a rukovodstvu Crvene Zvezde želimo od srca da te svoje namere i ostvari.


18 .kolo Prva Futsal liga
FON 2 : 2 Kalča
Crvena zvezda 4 : 5 Ekonomac
Konjarnik 5 : 0 Winter sport
Novi Pazar 4 : 2 Zemun Samo pravo
Nova Pazova 4 : 2 Vranje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 18 14 2 2 44
2 Novi Pazar 18 12 2 4 38
3 Vranje 18 11 2 5 35
4 Winter sport 18 9 0 9 27
5 Konjarnik 18 8 1 9 25
6 Kalča 18 7 2 9 23
7 Zemun Samo pravo 18 7 2 9 23
8 Crvena zvezda 18 6 1 11 19
9 Nova Pazova 18 5 0 13 15
10 Ekonomac 18 4 2 12 14